Hrvatska
FOTO: Škrljevo nakon Zadra srušilo i Goricu, sjajna večer Tonija Jelenkovića

FOTO: Škrljevo nakon Zadra srušilo i Goricu, sjajna večer Tonija Jelenkovića

Autor: Duje Jurić Photo: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Važna gostujuća pobjeda.

Derbi ekipa koje se bore za ulazak u Ligu za prvaka dobila je ekipa Adria Oil Škrljevo, pobijedivši domaću Goricu 84:78

Bio je to susret 7. kola HT Premijer lige u kojem su Zeleni došli do pete pobjede u prvenstvu, čime su prekinuli niz od tri poraza u ligi i Alpe Adria Cupu.

Gosti bolje otvaraju utakmicu. Nakon što je Dino Cinac pogodio za dva, nastavak prve četvrtine u znaku je Adria Oil Škrljeva koje na krilima kapetana  Josipa Barnjaka i njegovih devet postignutih koševa u prvih deset minuta odlazi na plus četrnaest 19:5 u sedmoj minuti. No, trener Gorice Josip Sesar kreče sa stalnim izmjenama, koje donose ploda, jer domaćin serijom 12:0 sustiže Zelene, pa se na mali odmor odlazi prednošću gostiju od samo 19:17. Ante Mašić postigao je kod domaćina pet koševa uz jednu tricu, a Marko Baković 6. Uz Barnjaka plodonosan je bio Toni Jelenković, koji je zabio osam koševa uz dvije trice.

Početak druge četvrtine Bikovi iz Turopolja nastavljaju seriju koja se zaustavlja na 17:0 i rezultata 22:19, pri čemu je prvu prednost domaćinima nakon početnog vodstva donio tricom Karlo Uljarević. Uslijedila je serija Škrljeva koje serijom 7:0 u 14' opet ima prednost 26:22. Nastavak je u znaku promjena vodstva i dva izjednačenja, a na veliki se odmor odlazi minimalnim vodstvom Gorice 38:37.Sa dvije trice i ukupno 8 koševa kod domaćina najučinkovitiji je bio Mate Kalajžić, dok su kod gostiju za prvih dvadeset minuta učinkoviti bili Barnjak sa 11 i Jelenković sa 10 postignutih koševa.

Rezultatska klackalica odvijala se u trećoj četvrtini, a malobrojni gledatelji vidjeli su tri izjednačenja, među kojima i ono završno na isteku tridesete minute 55:55.

U posljednjih deset minuta Adria Oil Škrljevo ima stalno vodstvo, a u 35' i plus jedanaest 68:57. Utakmicu je odlučio najbolji strijelac na utakmici Jelenković sa dvije trice u nizu u 39 minuti i vodstvo Zelenih 75:68. Jelenković se na kraju zaustavio na 22, Barnjak na 21, a Polo Marinelli na 10 postignutih koševa. Kod Gorice Baković je zabio 18, a Kalajžić 12 koševa.

Standings provided by SofaScore LiveScore