Hrvatska
FOTO: Sonik se ponovno pokazao kao tvrd orah. Zadar tek nakon preokreta stigao do nove pobjede

FOTO: Sonik se ponovno pokazao kao tvrd orah. Zadar tek nakon preokreta stigao do nove pobjede

Autor: Paulo Sarić

Ključnom se pokazala serija 15-2 u završnici treće četvrtine.

Košarkaši Zadra su u prvom susretu 20. kola HT Premijer lige pred 547 gledatelja na domaćem terenu svladali KK Sonik Puntamika rezultatom 85-80 i ostali na vrhu domaćeg prvenstva.

Početak utakmice bio je kao iz vremena nijemog filma - bez tona i sa sporom radnjom u kojoj smo na prve poene čekali pune tri minute. „Poklopac“ je skinuo Emilio Banić i pokrenuo goste koji su dvjema tricama (Petani i Segarić) uskoro natjerali trenera Jusupa na edukativni razgovor sa svojim igračima.

U igru su ušli povratnici Allen i Mavra te se činilo da domaćini polako pale motore.

Razigrao se Stefan Fundić i ubacio deset od prvih 14 koševa Zadra, no kako nije imao raspoloženog suigrača Puntamičani su na krilima dalekometnog šuta nastavili mirno broditi utakmicom.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Serija 0-9 na prijelazu iz prve u drugu četvrtinu odvela je igrače Šime Kraljevića na ugodnih šest razlike (14-20), da bi koju minutu potom iskusni Šime Špralja tricom doveo „Sonikse“ nadomak dvoznamenkaste prednosti (19-28).

Osam dana napornih treninga nakon osvajanja kupa ostavilo je traga na momcima s Višnjika koji su izvan linije 6,75 pogodili tek jednom, pritom dva ili tri puta promašivši čitav obruč, pa su tek zahvaljujući seriji 8-0 na koncu druge dionice uhvatili priključak i na veliki odmor otišli s poenom zaostatka (35-36).

Iako je Fundić na otvaranju nastavka pogodio za vodstvo Zadra, za pravi preokret Jusupovih trupa trebalo je sačekati još nekoliko minuta. Semafor je još sredinom treće četvrtine pokazivao 54-54, a onda je krenuo domaći nalet.

Kratkotrajan, ali, pokazat će se, dovoljan za nove bodove.

FOTO: Zvonko Kucelin (KK Zadar)

Vuković je polaganjem pokrenuo, a Palokaj na isti način dovršio seriju 15-2 nakon koje više nije bilo povratka za Puntamičane.

Skupo su goste koštale tri minute dekoncentracije.

Priprijetili su „Soniksi“ na krilima Tomislava Cvitkovića šest minuta prije kraja susreta, no uskoro su zbog pete osobne pogreške igru morali napustiti oba startna centra momčadi iz Jazina (Cvitković i Špralja) i tu je priči zapravo bio kraj.

Iako, tko zna što bi bilo da je Jošić bio precizan na minus pet 20 sekundi prije kraja?

Domaćine su do 18. pobjede u hrvatskom prvenstvu vodili Vuković i Fundić s 18, odnosno 14 poena, dok je najefikasniji u gostujućim redovima bio Petar Marić sa 17 koševa.

Rezultati by SofaScore