Hrvatska
FOTO: Splićani hrane dobru atmosferu uoči Škrljeva

FOTO: Splićani hrane dobru atmosferu uoči Škrljeva

Autor: Paulo Sarić

Obje su momčadi u dobroj formi u posljednje vrijeme pa se u večeras očekuje zanimljiva utakmica.

Danas se na Gripama u 11. kolu HT Premijer lige sastaju Split i Škrljevo. Dvoboj je to dviju momčadi koje čvrsto drže pozicije koje vode u doigravanje. Pritom su Zeleni na omjeru od sedam pobjeda i tri poraza, dok Splićani imaju poraz više, ali i – dvije pobjede manje. Razlika, jasno, nije u matematičkoj grešci, već u prvome kolu kada je dalmatinski sastav bio slobodan.

Žuti u utakmicu ulaze osokoljeni laganom pobjedom protiv Lovćena u Drugoj ABA ligi do koje su došli s uvjerljivih 85-72, ali i, što je bitnije, uz osjetnu minutažu mladih snaga. Danas se, pak, očekuje druga priča. Škrljevo je u nizu od četiri uzastopne pobjede, a momčad Damira Rajkovića čitave sezone igra vrlo dobru. Jedine su poraze upisali na gostovanjima kod abaligaša Cedevite i Zadra, te na Baldekinu. Nakon tri produžetka.

- Sa svakim možemo igrati, pa tako i s njima. Split je spoj iskustva i mladosti. Lani su bili iznenađenje, ali sad već svi znaju da su dobri. Igraju dva natjecanja pa su nešto umorniji od nas i probat ćemo to iskoristiti rekao je u najavi susreta za Sportcom iskusni košarkaš Škrljeva Davor Konjević.

Zanimljivo je primijetiti da su Zeleni prilično domaćinska ekipa pošto su šest od sedam pobjeda ostvarili pred svojim navijačima, dok su do jedinog trijumfa na strani došli u Zaboku. Ni u Splitu ih ne očekuje lagan zadatak. Momčad Ivice Skelina vidljivo raste u formi posljednjih tjedana. Nakon povratka Matea Kedže na parket i oporavka Gorana Filipovića konci su se povezali pa je nekadašnji trostruki prvak Europe upisao četiri pobjede u posljednjih pet susreta. Pritom su jedini poraz upisali u Čačku kada su praktički pobijedili sami sebe. Splićani bi i danas mogli igrati bez ozlijeđenog Domagoja Kanaeta koji je propustio nekoliko posljednjih utakmica, no Skelinovoj ekipi veći problem predstavlja nedostatak treninga u zgusnutom ritmu igranja dviju utakmica tjedno.

No, da optimizma i dobrog raspoloženja u redovima dalmatinskog sastava ne nedostaje moglo se vidjeti na jučerašnjem božićnom domjenku na kojemu su, uz bakalar i fritule, Splitovci gradili momčadski duh i hranili ne samo tijelo, već i pozitivnu atmosferu pred današnji susret.

Utakmica se igra s početkom u 18 sati i deset minuta, uz prijenos na HTV-u 2.