Hrvatska
FOTO: Splićani 'rastavili' Zadrane na proste faktore

FOTO: Splićani 'rastavili' Zadrane na proste faktore

Autor: Paulo Sarić

Domaćini su bez Brale upisali novi težak poraz od Subotićevih momaka.

Kadeti KK Split i drugi su put ove sezone svladali vršnjake iz Zadra. Ovaj put još uvjerljivije nego na domaćem terenu, rezultatom 68-101. Gosti su od početka pokazali da se s pravom nalaze pri vrhu tablice te su već u prvoj četvrtini „postavili stvari na svoje mjesto“ i plotirali kurs ka novoj, 14., pobjedi u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Momci koje s klupe vodi nekadašnji kapetan 'Žuth' Srđan Subotić od prvih su minuta zagospodarili terenom i pokazali da se Zadrani nemaju čemu nadati. Nakon manje od 90 sekundi igre već je bilo 2-10 za KK Split, nakon manje od četiri i pol minute Splićani su tricom Duje Putnika otišli na dvoznamenkastu prednost (7-19), da bi granicu od 20 razlike probili već prije isteka prve četvrtine. Kadeti nekadašnjeg trostrukog prvaka Europe jednostavno su bili brži, viši i jači od svojih večerašnjih suparnika, a u prvim je minutama posebno prednjačio Ivan Perasović koji je predvodio strijelce s osam poena. Doduše, imao je i tri osobne pogreške koje su ga nakratko odmaknule od parketa, no Zadrani to nisu iskoristili, pa su u jednom trenutku, početkom druge dionice, zaostajali i velikih 26 razlike (14-40).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ipak, u posljednjim je minutama prvog poluvremena došlo do kratkotrajne konsolidacije kod Selinovih momaka koji su napravili seriju 13-0 i u samo nekoliko minuta prepolovili zaostatak. Nažalost po njih, bilo je to najbliže što su prišli do kraja susreta. Gosti su odgovorili preko Gizdavčića i Šarića i na poluvremenu imali 18 razlike što su u nastavku gotovo iz napada u napad povećavali. Ante Perkušić je u 28. minuti položio za plus 30 (49-79), a prednost 'Žutih' u nekoliko je navrata iznosila i ogromnih 37 poena.

Splićane su do pobjede predvodili raspoloženi Ivan Perasović s 27 koševa (šut 11-14) i Viktor Šarić s 19 poena i deset skokova, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio Luka Meštrić s 19 koševa, sedam skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte, a vrijedi spomenuti i solidnu predstavu Dina Ninčevića koji je ubacio sedam poena i podijelio četiri asistencije.