Hrvatska
FOTO: Split osvojio juniorsku ligu Dalmacije

FOTO: Split osvojio juniorsku ligu Dalmacije

Autor: Paulo Sarić

Gostima je iz raznih razloga nedostajalo nekoliko igrača pa pobjeda ima tim veći značaj.

U derbiju osmog kola Profi lige Dalmacije juniori Splita svladali su vršnjake iz Zadra rezultatom 68-93 i došli do svoje sedme pobjede u natjecanju. Gosti su od početka pokazali da su kvalitetnija momčad te su se vrlo brzo odvojili na dvoznamenkastu prednost koju su mirno čuvali do samoga kraja.

Momci Milana Karakaša otvorili su utakmicu sa sedam koševa u prvih 80 sekundi i natjerali domaćeg stratega Rajka Vidakovića na brzu minutu odmora. No, ni ona nije pomogla Zadru. Splićani su zagospodarili terenom i pokazali da ih se s pravom smatra ponajboljom momčadi u državi u juniorskom uzrastu. Nakon manje od tri minute odvojili su se na prvu dvoznamenkastu prednost (4-14), da bi semafor uskoro pokazivao 9-24, velikih 15 razlike za 'Žute'.

Gostima su poteškoće u tim trenucima predstavljale tri osobne pogreške Viktora Šarića koji je bio primoran sjesti na klupu što su Zadrani iskoristili da se nakratko približe i otope zaostatak. Razigrao se Lovre Paleka koji je ubacio deset poena te su domaćini nakratko prišli i na minus osam (28-36), no u splitskim je redovima uz Šarića raspoložen bio i Ante Kokan zahvaljujući kome su Karakašovi mladići poluvrijeme završili serijom 2-8 pa se na odmor otišlo s 30-44.

U nastavku slična priča. Iako razlika nije previše fluktuirala sve do posljednje četvrtine momci u crnim dresovima cijelo su vrijeme izgledali kao kvalitetnija ekipa. Tjerali su Zadrane na teške šuteve i izgubljene lopte, a nemoć domaćina možda se najviše ogledala u broju napravljenih faula. Samo devet u 33 minute, pa nije ni čudno da je semafor u tim trenucima pokazivao 53-76 za goste. Do kraja su Splićani dodatno podebljali prednost i u jednom trenutku vodili 58-87, no granicu od plus 30 nisu uspjeli prijeći.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Ante Kokan i Bruno Rebić s po 17 koševa, dok je domaćina predvodio Jure Planinić sa 16 poena.


KK Zadar: Bašić 2, Erslan 3, Planinić 16, Sunara 10, Kozulić, Paleka 14, Bušić, Višić, Purić 5, Gardijan 4, Barbaroša 13, Zelanto 1. Trener: Rajko Vidaković.

KK Split: Rebić 17, Kokan 17, Rajčić 13, Stojanović 6, Radoš 4, Bartulović 2, Runjić 14, Plazonić, Šarić 13, Gizdavčić 7. Trener: Milan Karakaš.