Regija
FOTO: Split se porazom oprostio od ABA 2 lige

FOTO: Split se porazom oprostio od ABA 2 lige

Autor: Teo Cilar

Split je na kraju završio na osmoj poziciji s osam pobjeda i deset poraza.

Vršac je ostvario vrlo važnu pobjedu u posljednjem 22. kolu ABA 2 lige u Splitu rezultatom 84:79. Porazom bi završili na četvrtom mjestu i išli bi u polufinalu na domaćina završnog turnira, Borac iz Čačka. Pobjedom su završili na trećem mjestu, a protivnik u polufinalu će im biti Sixt Primorska. Drugi polufinalni par je također srpsko-slovenski. Borac će zaigrati protiv Krke.

Split-Vršac 79:84 (15:18, 24:22, 17:25, 23:19)

Kompletna statistika utakmice

Gostima iz Srbije ova je utakmica imala puno veći značaj nego Splitu koji je porazom ili pobjedom imao osiguranu osmu poziciju. Bez obzira na to, igrači trenera Ivice Skelina željeli su pobjedom zaključiti ovo natjecanje. 

Splićani su bolje otvorili utakmicu, krenuo je tricom Pavle Marčinković, a nastavili su s dva polaganja Ivan Vrgoč i Michaelyn Scott dok je u prve dvije i pola minute za Vršac poentirao samo Dušan Kutlešić za 7:2 na semaforu. Stefan Đorđević i Kutlešić tada rade seriju 6:0 kojom Hemofarm po prvi puta na utakmici vodi s 7:8. Istom mjerom odgovorio je i Split preko Mate Kalajžića, Scotta i Vrgoča za 13:8 u petoj minuti utakmice. Tu je Split nažalost stao i do kraja četvrtine ubacuju još samo dva poena, a gosti 10 za vodstvo 15:18.

Split je drugu četvrtinu otvorio serijom 19:6 u kojoj Kalajžić ubacuje pet, a Mateo Kedžo četiri poena za 29:24. Uslijedio je i odgovor gostiju od 8:0 koji opet prelaze u vodstvo 29:32. Do kraja prvog poluvremena vodstvo se mijenjalo još četiri puta, a na odmor se odlazi vodstvom gostiju 39:40. 

Vršac je u drugo poluvrijeme krenuo odlično. Odmah u startu napravili su seriju 12:4 i poveli s 43:52 u 26. minuti utakmic, a prvu dvocifrenu prednost imali su minutu i pola kasnije nakon trice Miroslava Pašajlića, bilo je 47:57, a na dvije i pola minute prije kraja imali su i najvišu prednost na susretu 49:62. Split je do kraja četvrtine smanjio na 56:65.

Gosti su više od šest minuta uspješno održavali prednost, ali kreće tada i Split koji je uspio odvesti utakmicu u neizvjesnu završnicu poslije trice Luke Kature za 79:79 na minutu i pola do kraja susreta. Danilo Ostojić odveo je goste do 79:81, a u idućem napadu Scott gubi loptu što gosti kažnjavaju preko Simeunovića za 79:83. Gosti su do kraja pogodili jedno slobodno bacanje kojim su postavili konačan rezultat, dok su igrači Splita promašili čak pet šuteva za tri poena u posljednjih tridesetak sekundi.

Najbolji kod Splita bio je Kedžo s 17 poena, 4 asistencije i 3 skoka, Scott je ubacio 16 uz 3 asistencije, Katura 13, a Marčinković 11 poena uz 11 skokova i 5 asistencija. Kod gostiju najbolji Simeunović s 14 poena i 5 skokova dok je Pašaljić ubacio 12 uz 6 asistencija.