Hrvatska
FOTO: Stipanović i Musa vodili Cedevitu do druge pobjede u tri dana

FOTO: Stipanović i Musa vodili Cedevitu do druge pobjede u tri dana

Autor: Teo Cilar

Zabok je imao premalo raspoloženih igrača da ozbiljnije zaprijeti kao u Kupu Krešimira Ćosića.

Cedevita je u 18. kolu HT Premijer lige slavila na domaćem terenu protiv Zaboka rezultatom 85:68. Gosti su odigrali dobru prvu četvrtinu, a utakmica je riješena u drugoj i trećoj četvrtini u kojima je Cedevita stvorila ključnu prednost.

Cedevita-Zabok 85:68 (24:21, 23:13, 23:16, 15:18)

Kompletna statistika utakmice

Zabok je bolje otvorio susret, a poveli su tricom Antonia Črnjevića na samom početku. Gosti su imali vodstvo u prve tri minute utakmice, a Cedevita prvi puta prelazi u vodstvo nakon trice Damira Markote i dva pogođena slobodna bacanja Andrije Stipanovića za 11:9. Cedevita je u idućim minutama imala između dva i četiri poena prednosti, ali Zabok ne nepune dvije minute do kraja još jednom poravnava na 21:21 poslije trice Antonia Jordana. Cedevita ipak prvi period završava vodstvom 24:21 nakon dvice Darka Baje i jednog pogođenog slobodnog bacanja Džanana Muse.

Cedevita je podigla razinu agresivnosti i igre u drugoj četvrtini te nakon nešto više od četiri minute, nakon polaganja Will Cherrya ima dvocifrenu prednost 34:23. Zabok je tada napravio seriju 6:0 u kojoj Antonio Vlaić postiže četiri poena te smanjuje na 34:29 na tri i pola minute do kraja prvog poluvremena. Cedevita tada bježi na deset poena prednosti, a pred sam kraj poluvremena Roko Ukić postiže tricu za 47:34 što je bio konačan rezultat prvog dijela utakmice, a ujedno i najviša prednost do tog trenutka utakmice.

Košarkaši Cedevite snažno su krenuli u treći period te su došli do najviše prednosti na susretu od 24 poena prednosti i to u dva navrata. Prvi puta je to bilo u 25. minuti kod rezultata 60:36, a drugi puta u 29. minuti kada su vodili 70:46. Zabok je do kraja perioda smanjio na 70:50.

Zabok je u posljednjoj dionici nakon pet minuta igre uspio dodatno smanjiti na razliku na -17 preko Patrika Jambrovića, ali niže od toga nisu uspjeli doći te je Cedevita na kraju slavila s 85:68. 

Stipanović je s 17 poena, 4 skoka i 4 asistencije predvodio Cedevitu, Musa je ubacio 15 uz dvije asistencije, a Ukić 10 uz 6 asistencija. Kod Zaboka je najbolji bio Jambrović koji je zabio 14 poena uz dva skoka, a nije promašio niti jednu loptu, gađao je 3/3 iz igre i 8/8 slobodna bacanja. Sve poene zabio je u posljednjoj četvrtini. Jedini dvoznamenkasti uz njega u redovima Zaboka bio je Ivan Vučić s 12 poena, 5 skokova i 3 asistencije. 

Cedevita se ovom pobjedom izjednačila sa Zadrom na vrhu dok je Zabok i dalje na sedmoj poziciji.