Europa i Svijet
Hrvatska
FOTO: Tko je kapetan KK Zadar?

FOTO: Tko je kapetan KK Zadar?

Autor: Paulo Sarić

Uigravanje u prvom planu…

Iako je KK Zadar jučer upisao prvi poraz u pripremnim susretima pred nadolazeću sezonu, u redovima hrvatskog abaligaša nisu nezadovoljni učinjenim. I bez novog visokog igrača na gostovanju u Choletu pružili su dobar otpor favoriziranom domaćinu te su, nadoknadivši zaostatak od 20 koševa minutu i pol prije kraja poravnali rezultat da bi na koncu imali i napad za pobjedu.

Ipak, Brzoja je izgubio loptu te su Francuzi uz dosta problema uspjeli doći do svoje prve pobjede na Prostars turniru.

- Izgubili smo za jednu loptu, ali smatram da možemo biti zadovoljni, pogotovo igrom u posljednjoj četvrtini. Ovo je ipak vrlo jak turnir i igramo protiv kvalitetnih momčadi. Mi se još uvijek uigravamo i rezultat nam nije u prvom planu, već uigravanje za početak sezoneizjavio je nakon utakmice razigravač dalmatinskog sastava Lovre Bašić.

Upravo je hrvatski reprezentativac iz nedavne kineske turneje vrlo dobrom igrom u drugom poluvremenu dao znatan doprinos povratku Zadrana. Na koncu je susret završio sa sedam poena i četiri asistencije za nešto manje od 24 minute na parketu, ali je pritom imao najbolju plus/minus statistiku u gostujućim redovima (+12).

Zanimljivo je primijetiti da je Bašić jučer službeno bio kapetan zadarske momčadi. Je li se organizatorima potkrala greška ili je došlo do promjene u simboličnoj hijerarhiji momčadi, saznat će se uskoro.

Možda već večeras kada će Zadar odmjeriti snage sa Strasbourgom koji je u srijedu nakon produžetaka svladao Cholet rezultatom 87-82.

Utakmica se igra u Angersu s početkom u 19 sati.