Hrvatska
Regija
FOTO: Tko je ugasio svjetlo? Zadrani ostali u mraku i uvjerljivo poraženi od Budućnosti!

FOTO: Tko je ugasio svjetlo? Zadrani ostali u mraku i uvjerljivo poraženi od Budućnosti!

Autor: Paulo Sarić

Budućnost je večeras ubacila čak 16 trica.

KK Zadar još uvijek je bez domaće pobjede u ABA ligi. Aktualni regionalni prvak Budućnost pred 4500 gledatelja došao je do očekivane pobjede na Višnjiku rezultatom 69-89 u debiju Kwamea Vaughna u zadarskom dresu.

Iako su Dalmatinci poveli tricom Williama Magarityja, sve ostalo otišlo je na stranu gostiju. Rezultat je bio u egalu tek prvih pet minuta, a onda je krenula serija Budućnosti 0-10 kojom su se Crnogorci odvojili na dvoznamenkastu prednost i preuzeli kontrolu nad susretom. Vrlo se rano razigrao Edwin Jackson koji je ubacio tri trice u prvih deset minuta, da bi do svog četvrtog dalekometnog ubačaja došao već u prvoj minuti druge dionice čime je pokrenuo novi gostujući nalet, ovaj put 0-12 nakon kojeg je semafor pokazivao 16-37. Već u 14. minuti.

Razlika u kvaliteti među ekipama bila je jasno vidljiva još od prve minute, a kada momčad kakva je Budućnost tricu gađa 7-10, onda se suparnika malo što pita. Uspjeli su domaćini povezati nekoliko dobrih obrana u posljednjih nekoliko minuta prvog poluvremena na račun kojih su u dva navrata prišli na minus 14, no trica gostujućeg kapetana Suada Šehovića razbila je zadarski ritam pa se na veliki odmor otišlo s 30-44 za momčad Aleksandra Džikića.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Zadrani su odlučno i agresivno izišli iz svlačionice te su u 22. minuti smanjili zaostatak na 12 razlike (37-49), no bilo je to najbliže što su momci Ante Nazora uspjeli prići u večerašnjem susretu. Gosti su, olimpijskim rječnikom kazano, bili brži, viši i jači, i bez sumnje precizniji, o čemu svjedoči i šut za tri poena koji je sredinom treće četvrtine bio na rijetko viđenih 12-16, pa su se vrlo brzo odvojili na dvadesetak razlike što su mirno održavali do samoga kraja.

Novopridošli Kwame Vaughn i nije odigrao partiju za pamćenje, no pred njim je, kao i pred ostatkom domaće momčadi, dva tjedna rada na treninzima koji će mu bez sumnje dobro doći.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Imala je Budućnost u jednom trenutku i velikih 28 koševa prednosti (54-82), no domaćini su na koncu ipak uspjeli ponešto ublažiti poraz. Vrijedi primijetiti da su navijači u jednom trenutku zapalili baklje koje su stvorile dim i upalile alarm u dvorani „Krešimir Ćosić“, da bi minutu i pol prije kraja netko ugasio svjetlo.

Neki bi rekli – prikladno.

Goste, koji su imali čak petoricu dvoznamenkastih igrača, do nove pobjede vodili su Edwin Jackson i Earl Clark sa 16, odnosno 15 koševa, dok je najefikasniji u domaćim redovima bio William Magarity s 18 poena i šest skokova.