Hrvatska
FOTO: Trešnjice bolje od aktualnog prvaka, Medekice od Zagreba

FOTO: Trešnjice bolje od aktualnog prvaka, Medekice od Zagreba

Premijer ženska liga.

U 4.kolu ženske Premijer lige Trešnjevka 2009 i Medveščak su upisali četvrte pobjede i odvojili se na vrhu. Trešnjevka 2009 je sjajnom završnicom slavila kod aktualnih prvakinja Raguse u Dubrovniku, dok je Medveščak lako nadigrao Zagreb.

Sjajnu formu Lucija Banović je potvrdila i u Dubrovniku gdje je predvodila Trešnjevku 2009 do pobjede 63:58. Nakon prednosti Zelenih 34:31 na poluvremenu, u trećoj četvrtini dominirala je Ragusa koja je na krilima Ive Todorić i Romane Stojanović na ulasku u posljednju četvrtinu imala 8 razlika (53:45). Nakon dionice Ive Dorje Žaje tricu za prednost Trešnjevke 57:55 ubacila je Anja Majstorović. Tada susret rješava Banović koja zabija šest uzastopnih poena i odvodi sastav Deana Nemeca pobjede. Banović je susret završila s 24 poena, a Žaja je dodala 14. Kod Raguse Todorić je ubacila 21, a Stojanović 12 poena.

”Utakmica je bila jako dobra za publiku s rezultatskim preokretima. Obje ekipe su opravdale ulogu jedne od najboljih ekipa u Hrvatskoj. Mislim da smo utakmicu rješili u posljednjoj četvrtini kada smo podignuli obranu i odigrali agresivnije i čvršće u svim segmentima igre.”..kazao je trener Dean Nemec, a Lucija Banović  je dodala ”Jako smo sretne što smo pobjedile prvakinje Hrvatske u važnoj utakmici. Uspjele smo se vratiti nakon zaostatka od osam koševa i pohvalila bi cijelu ekipu za odličnu utakmicu”.

Medveščak je već nakon prve četvrtine stigao do 17 razlike (23:6) protiv Zagreba koji nije uspio ozbiljnije ugroziti igru i rezultat Medekica koje su u trećoj četvrtini u nekoliko navrata imale i 29 razlike.

”Mi smo odradile zadatke koje je pred nas stavila trenerica Iva. Zatvorile smo skok, pogodile neke otvorene šuteve te ih pretrčali što je rezultiralo ovako uvjerljivom pobjedom”..kazala je Lea Hajdin koja je ubacila 11 poena. Najefikasnija je bila Ana Mandić sa 17, a Anđela Strize je dodala 15.

”Čestitam svojim igračicama na odličnoj utakmici, a posebno na prvoj četvrtini koju smo odradili na visokom nivou. Prvo poluvrijeme smo imale dobar odgovor na sve vrste obrane koje je trener Meheš postavio. Držali smo visoki intenzitet igre u oba pravca što je rezultiralo velikim brojem njihovih izgubljenih lopti. Imali smo 20 skokova u napadu i to nas veseli uoči novog velikog gradskog derbija s Trešnjevkom gdje želimo i dalje držati primat u gradu i ostati na vrhu”..kazala je Iva Borović Gregov, trenerica Medveščaka.

”Sramotno prvo poluvrijeme moje ekipe i škola košarke Medveščaka kojoj čestitam na zasluženoj pobjedi, a nama predstoji rad i borba u nastavku sezone”..bio je kratak trener Zagreba Ivan Meheš u čijoj su se ekipi izdvojile Gabrijela Grizelj (17) i Blaženka Rezo (14).