Hrvatska
FOTO: Tricama do nove nade

FOTO: Tricama do nove nade

Autor: Paulo Sarić

Gostima nije pomoglo niti 11 ubačaja iza linije 6,75.

Iako je trener Bujas tražio čvrstu i agresivnu obranu, njegova je momčad ponovno primila 90 koševa. No, ovaj to nije koštalo Zadrane koji su zabili 11 poena više i došli do vrijedne pobjede nad Škrljevom 101-90 koja ih ostavlja u borbi za očuvanje premijerligaškog statusa.

Bio je to gust dvoboj od početka do kraja, kakav se i očekivao u borbi za ostanak. Momčadi su se čitavu prvu četvrtinu izmjenjivale u vodstvu, a prvi je put neka ekipa otišla na više od posjeda prednosti tek u desetoj minuti kada je domaći kapetan Marin Zrnić dvama slobodnim bacanjima odveo Jazine na 24-20. No, i to je čudo kratko trajalo. Škrljevo se vratilo i puhalo za vratom sve do sredine druge dionice kada su domaćini krenuli u seriju 11-0. Raspucao se Franko Šango koji je vezao tri trice i odveo 'Žutu podmornicu' na velikih deset poena prednosti (40-30). Uslijedio je ekspresan odgovor gostiju koji su uzvratili serijom 1-9 i učas se vratili na posjed zaostatka, ipak izgledalo je da su domaćini pronašli svoju nišu pa se na odmor otišlo s 50-44 za Zadrane.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Domaćini su bolje otvorili nastavak te su kombinacijom trice i unutarnje igre ubrzo otišli na, do tada najvećih, plus 11 (60-49). No, kako to obično biva kada momčadi s Kvarnera trebaju poeni, ukazao se Davor Konjević koji je zajedno sa šuterski raspoloženim Antoniom Bobanom inicirao novi povratak gostiju (65-62). Nastavila se kanonada Škrljeva koje je u trećoj četvrtini ubacilo čak sedam trica, novu je dodao Boban, a jednu je ubacio i iskusni Siniša Štemberger, no unatoč tome momčad Damira Rajkovića nije uspijevala prijeći u vodstvo. Nekoliko su puta gosti stizali na minus jedan, no svaki bi se put ukazao jedan od 'Podmorničara' pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa 78-72 za Zadrane.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Iskusni je Štemberger već u prvom napadu četvrte četvrtine primakao svoju momčad na minus tri, no to je bilo posljednji put da su momci u crnim dresovima došli unutar posjeda zaostatka. Domaćini su zaigrali agresivnu obranu, na granici faula, zahvaljujući kojoj narednih pet i pol minuta nisu primili koš iz igre što su iskoristili da se serijom 9-1 vrate se na dvoznamenkastu prednost. Ovaj put povratka za goste nije bilo pa su Jazine stigle do svoje pete pobjede u elitnom društvu.

Domaćine je do vrijednog trijumfa u borbi za ostanak vodio raspoloženi Marin Zrnić koji je ubacio 30 koševa i uhvatio sedam skokova, a pomoć je imao u raspoloženom paru stranaca Barry-Sarajlija koji su dodali 22, odnosno 18 poena, dok je daleko najefikasniji u redovima Škrljeva bio Davor Konjević s 29 koševa.