Hrvatska
FOTO: Umalo 'stotka'. Nova uvjerljiva pobjeda Jazina za diobu prvog mjesta

FOTO: Umalo 'stotka'. Nova uvjerljiva pobjeda Jazina za diobu prvog mjesta

Autor: Paulo Sarić

Novu izvrsnu utakmicu odigrao je James Preston Bungei koji je susret završio nadomak triple-doublea.

Košarkaši Jazina Arbanasa mirno su odradili još jedan izazov te su na domaćem terenu pred 69 gledatelja svladali KK Dubrovnik rezultatom 96-80. Bila je to preslika svih domaćih utakmica Bujasove momčadi koja je i četvrti put ove sezone pitanje pobjednika riješila već početkom treće četvrtine.

Domaćini su se od početka pokazali kao bolja momčad, no tek je serija 7-0 sredinom prve četvrtine koju je s linije slobodnih bacanja pokrenuo Emilio Banić, a atraktivnim zakucavanjem dovršio Preston Bungei rezultatski odlijepila Zadrane. Gosti su nakon prvih promjena nakratko uspostavili ravnotežu, no 'Podmorničari' su predvođeni rutiniranim vođenjem napada od strane Josipa Gulama, uz raspoloženog Mirzu Sarajliju i poslovično dominantnog Bungeija sve do sredine druge dionice mirno održavali razliku. U tim je trenucima došlo do malog opuštanja u zadarskim redovima koje su Jure Boban i Nikola Došen ekspresno kaznili i serijom 1-9 primaknuli Dubrovčane na samo posjed zaostatka (31-30).

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ipak, kvaliteta je bila vidljivo na strani domaćina koji su ubacili u brzinu više i krenuli u nalet kojim su u samo 60 sekundi otišli na dvoznamenkastu prednost (40-30). Dubrovčani su pokušali zonskom obranom usporiti 'Žutu podmornicu', no kad ona jednom upali motore za protivnike je u pravilu prekasno. Stoga su gosti uspjeli tek ponešto smanjiti zaostatak pa se na veliki odmor otišlo s 49-37 za momke Luke Bujasa koji su čak 27 od svojih 49 koševa postigli iz tranzicije.

Ako je i postojala ikakva nada gostiju u pozitivan rezultat ona je ugašena već nakon minutu i 11 sekundi igre u trećoj četvrtini koju su Zadrani otvorili s 10-0 pa je semafor u 22. minuti pokazivao 59-37 za momke u žutim dresovima. Vratili su se, doduše, igrači Željka Vreće u jednom trenutku na minus 14 (61-47), no Sarajlija i Gulam su ekspresno uzvratili serijom 10-1 i vratili rezultat u 'dosadne' vode.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U posljednjih se deset minuta ušlo s rezultatom 76-51, a do kraja vrijedi istaknuti tek da su Jazine u jednom trenutku imale i plus 31 (90-59), kao i činjenicu da su u završnici priliku kod domaćina ponovno dobili mladi Antonio Franov, Petar Petković i Krešimir Škara.

Zadrane su do pete pobjede predvodili raspoloženi Preston Bungei koji je utakmicu završio nadomak trostruko dvocifrenog učinka ubacivši 24 poena, uhvativši 11 skokova i podijelivši osam asistencija i Mirza Sarajlija koji je s 26 koševa i sedam pogođenih trica bio najefikasniji igrač utakmice, dok je bolji od ostalih kod Dubrovnika bio Petar Dubelj s 19 poena.