Hrvatska
Regija
FOTO: Bez obrane nema pobjede…

FOTO: Bez obrane nema pobjede…

Autor: Paulo Sarić

Zadarska se igra dobro uklopila u tmuran dan u Donatovom gradu.

KK Zadar i dalje je bez pobjede u regionalnoj ligi. Hrvatska je momčad ponovno odigrala lošu obranu i na domaćem terenu primila čak 93 koša od crnogorskog Mornara koji je rezultatom 83-93 odnio bodove iz Višnjika.

Zadrani su dobro otvorili susret. Serija 9-0 na samom početku poslužila je kao 'Bronhi' igračima Aleša Pipana koji su se riješili nervoze koja je u najavama pratila susret. No, da su iz hrvatskog abaligaša bili u pravu kada su govorili da je Mornar ozbiljna momčad vidjeli smo već nekoliko minuta kasnije kada je crnogorska momčad natjerala domaćina na nekoliko izgubljenih lopti i učas se vratila u susret.

A tad je u igru ušao novi centar.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Dočekan pljeskom željne zadarske publike William Magarity u jako se dobrom svijetlu predstavio domaćim navijačima te je sa sedam koševa i jednim skokom pokrenuo nalet svoje momčadi koja je u drugu četvrtinu ušla s plus devet (27-18).

Ono što je Magarity bio u zadarskim, Antabia Waller bio je u gostujućim redovima. Povratnik u redove Mornara povezao je 12 uzastopnih poena u samo četiri minute i vlastoručno vratio svoju momčad u igru. Ipak, domaćini su sve do kraja 16. minute i auto-koša Magarityja imali pozitivan rezultat, a onda su se razigranom Amerikancu priključili Rebić i Vranješ pa se na veliki odmor otišlo s 43-47 za goste.

Zadrani su zaigrali agresivniju obranu u nastavku, no sve što su time postigli jest da su vrlo brzo, nakon samo četiri minute, iskoristili bonus pa Mornaru nije dugo trebalo da se odvoji na dvoznamenkastu prednost (52-63). Kao što je vidljivo iz rezultata, obrana je ponovno bila porozna pa domaćinima nisu pomogle ni nadahnute partije trojice stranaca koji su do sredine treće četvrtine ubacili dvije trećine zadarskih koševa.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

U posljednju se dionicu ušlo s minus šest iz perspektive Pipanovih momaka (61-67) i neko se vrijeme činilo da će razigrani Mario Little i Luka Božić uspjeti dovesti svoju momčad u situaciju da se bori za prvu pobjedu u ABA ligi ove sezone, no najviše što su uspjeli bilo je dovesti Zadar na posjed zaostatka (71-74).

Tada se ponovno ukazao Waller koji je s dvije trice, prvom od table, pokrenuo seriju gostiju 0-13 koja je prelomila susret pa se s tribina ponovno počelo oriti „Pipane odlazi“. Zadrani su na koncu ponovno primili preko 90 koševa, a prema viđenom treneru, tko god on bio, trebat će puno rada da digne zadarsku momčad.

Mornara su do druge pobjede u Jadranskoj ligi predvodili Antabia Waller s 19 koševa te po tri asistencije i ukradene lopte te Nikola Rebić sa 16 poena, pet skokova i tri asistencije, dok je na koncu najefikasniji u domaćim redovima bio Malcolm Grant koji je susret završio s 22 koša i četiri asistencije.