Time-out
FOTO: Valentina Vignali – diva talijanske košarke

FOTO: Valentina Vignali – diva talijanske košarke

Autor: Basketball.hr

TV voditeljica, manekenka i košarkašica!

U vrelim ljetnim danima kada je ljudima glava odvojena od svega neesencijalnog pa tako i košarke, a jedine vijesti stižu s reprezentativnih okupljanja, natjecanja mladih kategorija i od pokojeg košarkaša koji pronađe novog poslodavca, ili jasno poslodavca koji zaposli novog radnika, treba se više fokusirati na ljepšu stranu košarke. A ona u ovim tjednima nalazi raštrkana širom europskih i svjetskih plaža.

Iako su naši mediji često bili prepuni Antonije Sandić, nekada Mišure, i talijanske se košarkašice ističu svojom ljepotom. Nakon Alice Sabatini o kojoj smo pisali prije nešto više od mjesec dana na red je došla i Valentina Vignali. Talijanke su košarkaškom kvalitetom, doduše, vjerojatno ispod Antonije Sandrić no pošto je ljeto – ne smijemo pisati isključivo o košarci.

Valentina Vignali se košarkom počela baviti sa samo osam godina, a 2007. je debitirala u Serie A2 u dresu Basket Cervije gdje se zadržala tri sezone. Klub je napustila 2010., a iste je godine ušla u finale izbora za Miss Italije. 2012. je sudjelovala na all-star utakmici talijanskog prvenstva, a njezine ljepote nisu prošle nezamijećeno te se godinu dana poslije slikala za talijansko izdanje Playboya.

Posljednjih je nekoliko godina stavila košarkašku karijeru na drugo mjesto, iza one modela, pa je nastupala većinom u nižim ligama prije nego je u svibnju izborila promociju u Serie B sa svojim novim klubom ASD Murgia Basket Santeramo.

Većinu je mjeseca srpnja provela odrađujući marketinške obveze i odmarajući se po europskim i svjetskim plažama. Pogledajte kako je to izgledalo.