Europa i Svijet
Hrvatska
FOTO / VIDEO: Francuskinje nadvisile Hrvatice na otvaranju Eurobasketa

FOTO / VIDEO: Francuskinje nadvisile Hrvatice na otvaranju Eurobasketa

Domaće djevojke su ipak bile prevelik zalogaj za našu reprezentaciju.

Ženska reprezentacija Hrvatske je u 1. kolu Eurobasketa u Strasbourgu poražena od Francuske 105-63.

Lijepo su stvari  za naše djevojke do 13. minute i vodstva 30-32. Kada su Francuskinje u sljedećem napadu izjednačile malo tko je pomislio da je to posljednje izjednačenje. Serija domaćih igračica se nastavila do kraja prvog poluvremena (50-40) u kojem su Francuskinje nadskakale Hrvatice i ostvarile čak 17 skokova više (30-17), Uz činjenicu da šuterski ritam nije ulovila Ivana Dojkić rezultat i nije pokazao realno stanje stvari na parketu.

Francuskinje su znale odakle prijeti najveća opasnost, nisu birale sredstva da zaustave našu najbolju igračicu (Foto: FIBA)

U drugom poluvremenu Francuska je iz minute u minutu dizala prednost. Na jednoj strani gledali smo seriju promašaja, pa i s linije slobodnih bacanja, a s druge kanonadu trica te je nakon samo pet minuta igre u nastavku rezultat bio 67-55, a pitanje pobjednika riješeno. Izbornik Stipe Bralić dao je u preostalom dijelu utakmice svim igračicama. Konačni rezultat 105-63 dovoljno govori o nadmoći francuske reprezentacije u ovom susretu.

Užarena atmosfera u Strasbourgu (Foto: FIBA)

Kod Hrvatske Ivana Tikvić je postigla 12, Ivana Dojkić 10, a Mia Mašić 9 poena. Francusku su do pobjede predvodile Endene Miyem s 18, Sandrine Gruda sa 16 te Marine Johannes i Alexia Chartereau sa po 15 poena.

Za kraj izdvojimo dva statistička podatka. Francuska je susret završila s 54, a Hrvatska s 22 skoka, a Bralićeve izabranice su u drugom poluvremenu zabile manje poena (23) nego u prvoj četvrtini (25).

KOMPLETNA STATISTIKA