Hrvatska
FOTO, VIDEO: ŠRKL - Poznati su svi sudionici polufinala, potez tjedna je Zekino lucidno dodavanje!

FOTO, VIDEO: ŠRKL - Poznati su svi sudionici polufinala, potez tjedna je Zekino lucidno dodavanje!

Autor: Saša Ćirić Photo: Ivan Duvančić (ŠRKL)

I to ovjekovječeno.

Za razliku od mnogih drugih veteranskih i rekreativnih liga, ŠRKL je svojim konceptom ove sezone uistinu nalikovala ozbiljnim natjecanjima profesionalnih košarkaša. Dvadesetjedno kolo s doigravanjem je zalogaj s kojim i klubovi s debljim novčanicima imaju problema, pa je uspjeh šibenskih rekreativaca tim grandiozniji.

Podsjetimo se, u prvim utakmicama četvrtfinalnog razigravanja gledali smo dijametralno suprotne rasplete, makar rezultatski. Zeko i njegovi potočićari su furioznim drugim poluvremenom de facto osigurali prolaz u prvoj utakmici slavivši protiv Bagatina s visokih +32 (84:52). Nakon njih na teren su izašli Karika i Povratak otpisanih, dvoboj u kojem je šestoplasirana momčad lige ulovila trećeplasiranu na krivoj nozi, ali s potpuno otvorenom situacijom u uzvratu (61:66).

Zeko i potočić - Bagatin 57:68

Zeko i potočić: Mikulandra (2), Samaržija (8), Stegić (7), Baljkas (3), Brbor (4), Seper (7), Bogut, Tešulov (3), A. Vlaić (11), M. Vlaić (4), Plavčić (2), Silov (6)

Bagatin: Vučenović (3), Chiabov (16), Vukadinović (16), Sučić (5), Vukšić (4), Jokić (8), Rončević (15), Dražić

Iako je razlika iz prvog dvoboja bila visoka, Zekina družina je u startu utakmice odlučila to malo podebljati, ako zbog ničeg drugog - onda u svojstvu mjere opreza. Nakon nekoliko minuta na semaforu je svijetlilo 14-2 u korist momčadi u narančastim dresovima, gotovo sve im je polazilo za rukom. Bagatinovci, koji su u ovom susretu bili primorani igrati bez svoje udarne igle Šime Perana, koji je u prvoj utakmici otprilike sedam puta izvrnuo skočni zglob. Da je bilo rezultatske neizvjesnosti u ovom uzvratu, vjerujemo da bi Šime stisnuo zube. Ovako, jednostavno nije bilo potrebe riskirati pogoršanje ozljede. Nakon grogi početka, u Bagatinovcima je proradio ponos, nisu htjeli pasti bez ispaljenog metka. Malo-pomalo su smanjivali zaostatak, a kad je Zekanima iz igre zbog ozljede lista morao izaći prvi strijelac Marko Vlaić, Crnima se u potpunosti otvorila situacija za kakvu-takvu pobjedu kojom bi se oprostili od solidne sezone. Tako je i bilo, preokretom u nastavku susreta slavili su s +11 u prijateljskoj i fer atmosferi. Bagatinovce je do pobjede predvodio trojac Chiabov-Vukadinović-Rončević, prva dvojica su ubacila po 16, treći 15 poena. Kod Zekana jedini dvoznamenkast bio je Antonio Vlaić (11), Samaržija je ubacio osam poena. Ipak, potez utakmice bilo je lucidno Zekino dodavanje koje možete pogledati ispod ovog odlomka teksta. I diviti mu se, naravno.


Povratak otpisanih - Karika 66:85

Povratak otpisanih: Buva (23), Štrkalj (2), Urukalo (6), Ćaleta Car (11), Pemma (9), Bauk, Pancirov (6), Babun (9)

Karika: Poljičak, Burić, Grozdanić (22), Vučić (5), Topić (20), Ćoran, Duvančić (14), Maleš (12), Cukrov (12)

Drugi, puno neizvjesniji duel četvrtfinalnog razigravanja, donio nam je duel Otpisanih i Karike. Iako konačni rezultat ne sugerira dramaturški zaplet, itekako ga je bilo. U prvoj četvrtini je vodstvo poput štafete prelazilo iz ruku jednih u ruke drugih. Karika se do poluvremena stabilizirala i otišla na +8 (42:34), ali je serija još uvijek bila otvorena. Nakon trideset minuta igre +9 za Karikaše (60:51), imaju li Otpisani snage za povratak? Ipak ne. Crni u prvoj polovini posljednje dionice slamaju otpor protivnika i na kraju slave s (pre)visokih +19. Karika je, iako naoko kompletna, imala velikih problema s ozljedama. Ivan Duvančić i Petar Maleš su se vratili na teren iako osjećaju posljedice konstantnih napora po povratku s "bolovanja", a iako u sastavu, u igru zbog problema s petom nije ulazio Ante Ćoran. Otpisani su u ovom dvoboju igrali bez iskusnog Emila Božikova, ali se u sastav vratio tribunjski snajper Josip Babun. Ipak, to nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale, pa će se Aljoša Bauk i njegov mladi pomoćnik Marko Buva okrenuti pripremama za novu sezonu. Kariku je do slavlja predvodio iznimno raspoloženi Marko Grozdanić (22 poena, 4 trice), a sjajnu rolu je odigrao i mladi Frane Topić - na obje strane parketa! U redovima Otpisanih sjajan je bio Buva (23), a za razliku od prvog susreta šutersku formu je pronašao i Roko Ćaleta Car (11 poena, 3 trice).


Parovi polufinala su:

1990 - Zeko i potočić

Caffe bar Bronx - Karika

Prvi susreti polufinala su na rasporedu u srijedu odnosno četvrtak.