Hrvatska
FOTO: Zadar rutinski do polufinala Kupa „Krešimir Ćosić“

FOTO: Zadar rutinski do polufinala Kupa „Krešimir Ćosić“

Autor: Paulo Sarić

A sad – Cibona!

KK Zadar je bez većih problema pred nešto više od 3000 gledatelja svladao Sonik Puntamiku rezultatom 104-61 i došao do polufinala Kupa „Krešimir Ćosić“. Bila je to fešta zadarske košarke, kao što se i očekivalo, a upotpunili su ju mladi polaznici zadarske škole košarke, prvaci države u svome godištu, koji su međusobno igrali između četvrtina uz odobravanje domaće publike koja je pljeskom pratila svaki koš.

Preston Knowles je dobro krenuo u utakmicu pogodivši dvije trice u prvoj minuti, a da je raspoložen potvrdio je i u nastavku susreta pa je već nakon šest minuta ide na kontu imao dvoznamenkast broj koševa. A dvoznamenkasta je bila i prednost Zadra (21-11). Bila je primjetna impresioniranost igrača Puntamike, kao i njihova inferiornost pod obručima koja je dovela do prevelikog skupljanja u reketu i posljedično otvorenih šuteva dalmatinskog abaligaša.

Iako se Puntamičanima ne može osporiti borbenost, razlika u visini je bila golema, pogotovo kada je na parket stupila druga petorka pa je momčad u bijelom dresovima dominirala u skoku i košem Mislave Brzoje u 17. minuti otišla na ugodnih plus 21 (46-25) što je do odmora dodatno naraslo na visokih 29 razlike (57-28).

Pobjednik je praktički već bio riješen, pa smo u nastavku vidjeli opušteniju košarku s obje strane. Naglićeva je momčad nastavila s angažiranom igrom pa je prednost rasla praktički iz napada u napad pa je Kristijan Krajina polaganjem tri minute prije kraja treće četvrtine odveo svoju momčad na 40 razlike (77-37). U tim se trenucima razigrao i nedavno pristigli Steven Gray koji je susret završio s 19 poena, dok se s druge strane opustila ruka mladom Zvonimiru Uzelcu koji je pogodio nekoliko dalekometnih šuteva nakon čega je utakmica ušla u mirne vode. Stotku je zakucavanjem probio Filip Kraljević, a do kraja vrijedi istaknuti i koševe mladoga Roka Erslana koji je dobio posljednjih sedam minuta.

Najefikasniji u redovima dalmatinskog abaligaša bio je Gray s 19 koševa, a vrijedi istaknuti i raspoloženog Mislava Brzoju sa 17 poena i četiri asistencije dok je momčad u zelenim dresovima predvodio Eddi Jurjević s 12 koševa i deset skokova.