Hrvatska
Regija
FOTO: Zadar velikom serijom u posljednjoj četvrtini stigao do prve pobjede u ABA ligi

FOTO: Zadar velikom serijom u posljednjoj četvrtini stigao do prve pobjede u ABA ligi

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Borac je opasno priprijetio, a onda je Dario Drežnjak povukao domaćine prema pibjedi.

Košarkaši Zadra u susretu su 5. kola regionalne ABA lige ostvarili prvu pobjedu. Na svom su parketu bili bolji od Borac iz Čačka sa 70-56 (20-10, 14-15, 10-16, 26-15).

Zadar je tijekom cijelog susreta bio u prednosti. Sava Lešić je tricom u završnici treće četvrtine izjednačio na 41-41, da bi domaćini na to odgovorili serijom 19-2 I riješiLI pitanje pobjednika. Važnu tricu zabio je s velike udaljenosti Justin Carter koji je Zadrane s +3 uveo u posljednju četvrtinu (44-41) u kojoj je ključna bila reakcija Darija Drežnjaka (7 poena). 

Justin Carter je sa 18 poena bio najefikaSniji u redovima Zadra, Aleksandar Bursać je dodao 12, dok je Hunter Hale sa 23 poena prednjačio u sastavu Borca. 

Već u subotu Zadrani u sklopu 7. kola HT Premijer lige gostuju na Baldekinu kod Šibenke. Početak susreta je u 17:30 sati.

- Sigurno neće biti lako igrati dan za danom, ali moramo izaći na parket i dati svoj maksimum. Idemo tamo kao favoriti, ali to moramo opravdati na parketu. Moramo odigrati svoju igru, postaviti naš ritam i na taj način možemo upisati dva nova boda u HT Premijer ligi, najavio je ovaj susret kapetan Zadra Dominik Mavra

Standings provided by SofaScore LiveScore