Hrvatska
FOTO: Zadrani počeli pripreme za novu sezonu, Mavra zahvalio Mršiću, ali ne i Onuakuu

FOTO: Zadrani počeli pripreme za novu sezonu, Mavra zahvalio Mršiću, ali ne i Onuakuu

Autor: Z.D.

Gužva na Višnjiku.

Počele su pripreme za novu sezonu KK Zadar, koja kreće 18. rujna, prvim kolom HT Premijer lige, javlja stranica 057info. Zadar je u prošloj osvojio naslov prvaka i Kup Krešimira Ćosića, a aktivnost na tržištu pokazuje da je isti cilj postavljen ove godine - zadržan je kostur momčadi s „osovinom" Mavra-Carter, dok umjesto Chinanua Onuakua dolazi Uroš Luković. Nakon Veljka Mršića momčad će voditi njegov pomoćnik Ivan Perinčić.

- Zahvaljujem klubu na ukazanoj prilici i velikoj odgovornosti. Prošla sezona je dobro prošla ali to se brzo zaboravlja, veselimo se novim izazovima. U ovom razdoblju napravili smo dobar posao, ciljano doveli igrače kakvi nam trebaju, rekao je trener Perinčić.

Njegova filozofija vođenja momčadi bit će stvaranje kemije među igračima što je, kaže, primarnije od taktike, obrambenih i napadačkih akcija. Od pojačanja očekuje se još jedan polivalentan igrač na poziciji 2 ili 3, koji će se moći upariti s Bralom, ali to nipošto neće biti Mateo Drežnjak, za kojega je već krenula priča o raskidanju ugovora s Cibonom te dolasku kod brata Darija u Zadar.

- Mateo Drežnjak je fantastičan dečko i igrač, koji ima ugovor s Cibonom i tu prestaje priča. Nepotrebno je plasirati takve informacije jer imamo korektne odnose s Cibonom i to nam ne pomaže. Nismo uopće razmišljali o njemu, iskren je jutros bio Perinčić.

Velika stvar za Zadar je ostanak kapetana Dominika Mavre, koji je tijekom ljeta zaliječo ozljedu koju je vukao na kraju sezone i zbog koje je propustio okupljanje reprezentacije u Splitu.

- Drago mi je što smo opet skupa tu. Ove sezone mogli bismo opet biti sretni i zadovoljni jer smo sačuvali veliki dio momčadi od lani. Drugu godinu zaredom igramo skupa, što će biti najveća prednost, uz dobre dodatke poput Lukovića i Drežnjaka, rekao je Mavra.

Bilo je riječi o Amerikancima koji su lani igrali u klubu - Chinanuu Onuakuu, koji je otišao za Izrael, te Justinu Carteru, koji je produžio suradnju.

- Onuaku je bio važan kotačić kada je postao dio naše ekipe. U pojedinim dijelovima (sezone) bilo je nemira, ali kada se stabilizirao bio je stvarno izuzetno bitan. Luković je doveden jer smatramo da je on jednako dobro, ako ne i bolje rješenje za našu ekipu, rekao je Perinčić.

- Ne treba gledati jednostrano. Onuakuova kvaliteta je izvanserijska, ali postoji i druga strana priče koja nam je dosta energije potrošila. On je možda kvalitetniji od Uroša, ali to nije jedina komponenta koja je bitna. Što se tiče Cartera, bili smo cijelo vrijeme u komunikaciji, sretan sam što ostaje. O njegovoj kvaliteti ne treba pričati, a ja bih rekao i da je to igrač koji nema ego, s njim je zaista jednostavno igrati, dodao je Mavra.

Kapetan je zahvalio bivšem treneru Veljku Mršiću što ga je poštedio napora s reprezentacijom nakon završetka klupske sezone, jer bi u tom slučaju na kocku stavio svoju budućnost. Sada je potpuno spreman za nove izazove koji su pred njim.

Perinčiću će, prema informacijama s kojima raspolaže sport023, asistirati Toni Dijan i Srđan Helbich.



Tagovi kk zadar