Hrvatska
Regija
FOTO: Zagrepčani s rezervama do uvjerljive pobjede

FOTO: Zagrepčani s rezervama do uvjerljive pobjede

Autor: Paulo Sarić

Cibosi su protiv Mornara odmarali igrače za popodnevni odlučujući dvoboj s Megom.

Mladi košarkaši Cibone bez većih su problema došli do svoje druge pobjede na beogradskom turniru ABA lige pobijedivši Mornara rezultatom 73-95. Crnogorci su se još jučer pokazali kao potpuno neravnopravan protivnik ostalim momčadima, a svjestan toga je bio i trener Vukova Ante Samac koji je u dvoboj krenuo bez svojih najboljih igrača.

Takav je potez išao na ruke mladićima iz Bara koji su sa 7-0 krenuli u utakmicu. No, Cibosi su se brzo pribrali te su do kraja četvrtine uhvatili priključak. U osmoj je minuti u igru ušao Matej Rudan, a na početku druge dionice i Roko Prkačin nakon čega su Zagrepčani ubacili u brzinu više i ekspresno napravili veliku razliku. Uslijedila je serija 0-23 kojom je susret prelomljen. Kada je na parketu bila najjača postava Cibone Crnogorci su djelovali pogubljeno te su gubili lopte kao da se ne radi o istoj dobnoj skupini.

Na odmor se otišlo s 30-50 za Vukove koji su u drugom poluvremenu igrali s mladićima koji su manje participirali u igri u dosadašnja dva dvoboja. No, razlika u kvaliteti je bila prevelika pa je Cibona u 26. minuti košem Danijela Sedla otišla na velikih plus 30 (38-68). Do kraja je hrvatski sastav malo popustio pa su Crnogorci uspjeli ublažiti poraz.

Od udarnih snaga Cibone Jularić je igrao nešto manje od devet minuta što mu je bilo dovoljno za deset koševa, dok su Prkačin i Rudan na parketu proveli pet, odnosno četiri minute. U takvoj je raspodjeli minutaže Zagrepčane, koji su imali čak šestoricu dvoznamenkastih igrača, predvodio Sedlo sa 16 poena, šest skokova i dvije asistencije. Bolji od ostalih u redovima Mornara bio je Luka Šušter s 22 koša, četiri skoka i dvije asistencije.

Cibona se nakon tri odigrane utakmice nalazi na trećem mjestu skupine A s dvije pobjede i jednim porazom te će popodne u dvoboju s Megom odlučiti o prolasku u polufinale.