Europa i Svijet
Hrvatska
FOTO: Ždrijeb Lige prvaka Splitu dodijelio ciparski AEK iz Larnace

FOTO: Ždrijeb Lige prvaka Splitu dodijelio ciparski AEK iz Larnace

Autor: Saša Ćirić

Kako će izgledati europski put hrvatskog predstavnika u ovom natjecanju?

Danas je u švicarskom gradiću Miesu održan ždrijeb FIBA Champions league, na kojem je hrvatsku košarku zastupao KK Split. U kvalifikacijama za ovo rastuće međunarodno košarkaško natjecanje Splićani će za prvog protivnika imati ciparski AEK Larnacu. Prvi susret tog dvomeča trebao bi biti na rasporedu 13. ili 14. rujna, a ako Split bude bolji, u drugom kolu kvalifikacija čeka ga švicarski Fribourg čije boje brani hrvatski internacionalac Kristijan Krajina. U posljednjem krugu kvalifikacija Split bi za protivnika pobjednika trojca Salon Vilpas (Finska), Transilvania Cluj (Rumunjska) i Peristeri (Grčka).

Foto: championsleague.basketball

Ukoliko Splićani prođu sito i rešeto kvalifikacija, bit će smješteni u skupinu G, zajedno s turskom Darussafakom Tekfen, izraelskim Hapoel Unet Credit Holon te talijanskim Happy Casa Brindisijem.

Foto: championsleague.basketball

Predstavnik splitskog kluba na ždrijebu bio je direktor Edo Blažević, koji je s medijima podijelio prve dojmove: "Zadovoljni smo ždrijebom, napravit ćemo sve da složimo respektabilnu momčad, koja će nam dati šansu da se plasiramo u Ligu prvaka. Ovaj klub to zaslužuje, u to sam se uvjerio i ovdje na ždrijebu, jer se svi prema nama odnose s toliko poštovanja da je pravi užitak predstavljati klub koji je toliko cijenjen."