Hrvatska
FOTO: Zeleni pobjednici Žute lige, a kako su prošli Bijeli?

FOTO: Zeleni pobjednici Žute lige, a kako su prošli Bijeli?

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

12 ekipa, 70 utakmica...

Nakon tri mjeseca igre, odigranih 70 utakmica, završena je "Žuta liga 2022", jedinstveno natjecanje za djecu KK Splita rođenu 2009. godine i mlađe. Sudjelovalo je 12 ekipa, kroz ligu je prodefiliralo preko 200 košarkaša. Velika završnica, povodom blagdana Svetog Duje, održana je Gripama. 

Na Final Four plasirale su se četiri prvoplasirane ekipe, a na kraju su najbolji bili Zeleni, koji su igrali u sastavu: Fabjan Marasović, Roko Latković, Toni Vugdelija, Marul Bebić, Luka Rančić, Frane Ćosić, Luka Leni Ukić, Marin Batarelo, Marko Čubelić, Luka Lovrić, Josip Dragaš, Lovre Mratović, Toma Štrbac, Toni Valerijev, Jean Vid Ramljak, Toma Čondić i Lovre Tomas. 

Rezultati Final Foura

polufinale: 

Zeleni - Sivi 46:29

Žuti - Bijeli 48:35, 

utakmica za treće mjesto: 

Bijeli - Sivi 36:31, 

finale: 

Zeleni - Žuti 34:27

Održana su natjecanja u poligonu i slobodnim bacanjima, kvalifikacije su odrađene u Mall of Splitu. U poligonu je Luka Ukić bio bolji od Vite Palavre. Finale slobodnih bacanja donijelo je natjecanje između Ante Zekića, Luke Ukića i Vite Palavre, a još jedan trofej osvojio je nadareni Ukić. Izniman trud u organizaciji i provedbi Žute lige dali su treneri omladinskog pogona KK Split (Duje Kaliterna, Luka Škeva, Jere Mrduljaš, Miro Bubić, Filip Najev, Ilija Omrčen i Zvonimir Kulić-Nikolić) predvođeni voditeljem Antom Grgurevićem, veliko hvala sudačkoj organizaciji na čelu s Damirom Basarićem, koji su kvalitetno i edukativno obavili posao. 

Najviše pohvala idu našim malim igračima, većini njih ovo su bile prve utakmice, a posebno se zahvaljujemo vjernim navijačima-roditeljima. Tribine na utakmicama Žute lige bile su popunjenije nego na većini utakmica seniorske košarke. Vidimo se i sljedeće sezone, vjerujemo s još više ekipa i igrača.