Europa i Svijet
Hrvatska
FOTO: Zima, zima, led! Hrvatska na minus 19

FOTO: Zima, zima, led! Hrvatska na minus 19

Autor: Paulo Sarić

Mađarska mora nema... Ali ima košarkašku reprezentaciju.

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je novi poraz. Nakon što su prije nekoliko dana u susretu protiv Poljske prokockali priliku, ma koliko god ona minorna bila, da se plasiraju na ovoljetno Svjetsko prvenstvo u Kini izabranici Dražena Anzulovića večeras su prokockali i najveću šansu da sportskim putem izbore pozivnicu za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju. Mađarska je bila bolja rezultatom 84-65.

Povela je Hrvatska 0-2, a nešto kasnije i 3-4, no bile su to jedine dvije prednosti naših košarkaša s one strane Drave. Iako je od prve minute bilo jasno da domaćini pokazuju brzinu, ako ne i klasu, više od Zulinh izabranika hrvatski je izbornik prvi time-out pozvao tek na minus osam dvije i pol minute prije kraja prve četvrtine (21-13). Mađarska je imala ideju i fluidnost u napadu te je izgledala kao da je ona ta koja se smatra velikanom loptanja pod obručima. Makar suvremenici tih vremena već imali sijedu bradu. Stoga nije dugo trebalo da domaćini košem Janosa Eilingsfelda odu na dvoznamenkastu prednost.

FOTO: fiba.basketball

Nade u preokret nije bilo. Semafor je uoči poluvremena pokazivao velikih plus 17 za naše sjeverne susjede, da bi se u svlačionice otišlo s nešto ugodnijim minusom iz hrvatske perspektive (48-33). Iz nastavka vrijedi istaknuti tek podatak da su Mađari na plus 20 otišli tricom Csabe Ferencza pretkraj treće četvrtine što su domaćini mirno održavali do samoga kraja.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su David Vojvoda i Ferencz s 21, odnosno 17 poena, dok je bolji od ostalih kod Hrvatske bio Toni Katić s 14 koševa.