Hrvatska
FOTO: Žorić i družina za rutinsko 'zagrijavanje' za Krku

FOTO: Žorić i družina za rutinsko 'zagrijavanje' za Krku

Autor: Paulo Sarić

Zabok sa samo 33 posto šuta iz igre nije pružio ozbiljan otpor na Višnjiku.

Odradili su Zadrani posao prije možda i ključnog dvoboja regionalne sezone protiv Krke. Momčad Ante Nazora na domaćem je terenu pred nekoliko stotina gledatelja svladala Zabok rezultatom 90-66 osvetivši se 'Žutim lavovima' za neugodan poraz u drugom kolu HT Premijer lige kada su prokockali 24 koša prednosti i u vrlo ranoj fazi sezone uvukli nervozu u svoje redove.

Raspoloženom Dašiću unatoč, nije to bilo otvaranje kakvo su domaćini priželjkivali pa se trener Nazor pri rezultatu 13-15 odlučio na minutu odmora pokušavši razbuditi svoje momke. Urodilo je to plodom, barem nakratko, pa su Zadrani odgovorili sa sedam uzastopnih poena i preuzeli rezultatsku inicijativu. No, nije ni ona oraspoložila 40-godišnjeg Splićanina koji je predah između četvrtina iskoristio da očita pravu bukvicu svojim igračima o postulatima momčadske igre.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

I zaigrali su Dalmatinci bolje. Dapače razlika je rasla iz minute u minutu, a posebno su atraktivna bila utrčavanja iza leđa Zabočana pomoću kojih su domaćini zabili polovicu od svojih prvih 12 poena u drugoj dionici. S druge je, pak, strane sve konce vukao mladi Krešimir Radovčić koji je gotovo vlastoručno odbijao napade Zadrana koji se sve do 16. minute nisu uspijevali odvojiti na dvoznamenkastu prednost (35-25). Dobru je rolu u domaćem naletu odigrao iskusni Petar Marić koji je do poluvremena ubacio osam koševa, no nepogrešivi Luka Žorić je bio taj koji je davao ton domaćim napadima pa se na veliki odmor otišlo s 45-35 za hrvatskog abaligaša.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nastavak je donio istu sliku. Prednost Zadra polako je, praktički iz napada u napad, rasla pa je već krajem treće četvrtine iznosila okruglih plus 20 (65-45). Žorić je nastavio dominirati u napadu, a agresivna igra domaćina na defenzivnom dijelu terena zagušila je zabočki napad, prije svega raspoložene Radovčića i Luku Tomasa, pa se u posljednjih deset minuta ušlo s praktički riješenim pitanjem pobjednika.

Do kraja smo gledali odrađivanje posla od strane Nazorovih momaka koji su na autoritativan način odradili posao pred nedjeljni dvoboj s Krkom u ABA ligi.

Domaćine su do nove pobjede vodili Luka Žorić s 23 koša, dok su po deset poena ubacili Petar Marić, Vladimir Dašić i Šime Špralja, dok je najbolji u redovima Zaboka bio Krešimir Radovčić s 18 koševa.

Rezultati by SofaScore