Time-out
FOTO: Žuta obitelj zasjala u Noći muzeja

FOTO: Žuta obitelj zasjala u Noći muzeja

Odiseja u žutom.

Kada su vrata KK Splita otvorena u 19 sati krenula je nezapamćena lavina onih, kojima je ovaj klub u srcu. Kao u nekakvom mimohodu, kolona se protezala gotovo kroz cijeli ulaz u klub, posjetitelji su u Noći muzeja došli pogledati Žuti salon, odnosno trofejnu salu, pa Zid slave, a s velikim zanimanjem pratili su i utakmicu Jedinstvene kadetske lige u kojoj je Split svladao Bosco iz Zagreba. 

Za gledanje dokumentarnog filma "Odiseja u žutom" tražila se sjedalica više, VIP salon bio je pretijesan za sve zainteresirane. Ono što sve u KK Split u veseli je razlika u generacijama posjetitelja, Gripe su pohodili i oni najmlađi, pa srednje generacije, sve do onih najstarijih, koji su raširenih očiju pratili kadrove na televizorima s utakmica u kojima je tri puta osvajana titula prvaka Europe.

Na usluzi posjetiteljima bili su legendarni igrači poput Branka Macure, Ante Grgurevića i Srđana Subotića, prvotimci Pavle Marčinković, Ivan Omrčen, Roko Gizdavčić, Ivan Vrgoč, Lovre Runjić, Bruno Rebić, Ivan Perasović, Maj Kovačević... 

Noć muzeja na Gripama bila je pun pogodak, još jedan dokaz da sve što se radi nije bacanje u vjetar i da Split ima onu svoju dušu. Ovosezonski klupski slogan "žuta obitelj" u Noći muzeja dobio je svoj pravi smisao.