Hrvatska
FOTO: 'Žuta podmornica' torpedirala Pulu i pobjednički krenula u novu sezonu

FOTO: 'Žuta podmornica' torpedirala Pulu i pobjednički krenula u novu sezonu

Autor: Paulo Sarić

U jednom je trenutku bilo i plus 35 za domaćine...

Lanjski premijerligaš KK Jazine Arbanasi pobjednički se vratio natjecanju u nižem rangu. Momčad Luke Bujasa na domaćem je terenu svladala KK Pula 1981 rezultatom 88-74 i pokazala da su svi problemi s kojima se susretala proteklog ljeta apsolvirani.

Puljani su u Zadar došli bez iskusnog Tea Šimovića, a lišeni pomoći svog visokog igrača nisu mogli pružati pravi otpor domaćinima. 'Podmorničari' su agresivno krenuli u susret i već nakon pet sekundi došli do svog prvog koša. Novopridošli Amerikanac kenijskog podrijetla Preston Bungei sjurio se prema protivničkom košu, iznudio prekršaj te s linije slobodnih bacanja doveo svoju momčad u vodstvo.

Da će biti pravo pojačanje Bungei je pokazao već u prvim minutama utakmice u kojima je blokirao dva šuta, pogodio tricu i uhvatio nekoliko skokova, a kada mu se priključio i iskusni Jakov Vladović domaćini su krenuli u seriju 8-0 koju je tricom nakratko prekinuo Christopher Hortman. Ipak Emilio Banić, mlađi brat nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca Marka Banića, uskoro je odveo 'Žutu podmornicu' na prvu dvoznamenkastu prednost (19-8), da bi semafor koju minutu kasnije pokazivao i 25-10, velikih plus 15 za Jazine.

Iako su Hortman i Igor Stojanović serijom 0-9 nakratko vratili Pulu u igru, prišavši na minus šest (28-22), kvaliteta je bila debelo na strani domaćina pa igrači Branimira Pavića do kraja susreta nisu uspjeli prići na jednoznamenkasti zaostatak. Razlika se sve do pretkraj prvog poluvremena vrtjela na oko desetak koševa prednosti za Jazine, da bi Bujasovi momci zahvaljujući mini-seriji 5-0 na veliki odmor otišli s plus 15 (53-38).

Ako su Puljani u prvih nekoliko minuta nastavka još i gajili nade u preokret, one su vrlo brzo nestale. Josip Gulam s četiri je koša pokrenuo seriju domaćina 13-2 koja je 'Žutu podmornicu' odvela na velikih 25 razlike (70-45) nakon čega više nije bilo povratka. Dapače, prednost Zadrana je nastavila rasti te je u jednom trenutku dosegnula i 35 koševa (86-51).

Do kraja susreta priliku u redovima Jazina dobili su i mladi igrači poput Antonija Franova i Petra Petkovića, što su gosti iskoristili da ublaže poraz.

Domaćine su do pobjede vodili Bungei s 25 koševa i deset skokova te Vladović s 19 poena te po šest asistencija i uhvaćenih lopti, dok je bolji od ostalih kod Pule bio Hortman koji je utakmicu završio s 37 koševa, čemu je dodao po pet skokova, asistencija i ukradenih lopti.