Hrvatska
Regija
FOTO: Zvezda i Joe Ragland prejaki za Zadar

FOTO: Zvezda i Joe Ragland prejaki za Zadar

Autor: Paulo Sarić

Zadrani na gostovanju kod Crvene zvezde posljednji put slavili davne 2010. godine.

Košarkaši Zadra nisu uspjeli doći do još jednog iznenađenja usred Beograda. Igrači Ante Nazora poraženi su na gostovanju kod Crvene zvezde rezultatom 97-70 i ostali na tri pobjede u regionalnoj ligi, dok je momčad Milana Tomića zadržala stopostotan učinak u regionalnom natjecanju.

Iako je hrvatska momčad povela 0-2 i 2-4, koševima Krajine i Vaughna dvoboj je od početka bio jednostran. Serija 11-2 sredinom prve četvrtine koju je tricom pokrenuo Boriša Simanić, a košem i dodatnim slobodnim bacanjem zaključio Joe Ragland odvela je domaćine nadomak dvoznamenkaste prednosti (19-10), no dva dalekometna ubačaja Marija Littlea odgodila su odvajanje domaćina. Barem nakratko. No, kako su gosti narednih pet minuta ostali bez koša iz igre Zvezdi nije dugo trebalo da ode na plus deset i preuzme kontrolu nad susretom.

FOTO: KK Crvena zvezda mts

Zadrani su početkom druge dionice upali u probleme u organizaciji napada i olako izgubili nekoliko lopti što su Beograđani iskoristili da dođu do lakih poena i rezultatski umrtve utakmicu. Dodamo li tome da su domaćini u prvom poluvremenu imali osjetno bolji šut iz igre (53 naspram 34 posto) te činjenicu da je semafor u 18. minuti pokazivao 43-26, s minus 12 iz zadarske perspektive s koliko se otišlo na veliki odmor (45-33) gosti još i mogu biti zadovoljni.

Dalmatinci su prvih pet minuta nastavka, točnije do izlaska iz igre kapetana Šime Špralje, držali priključak, no nedugo potom krenula je nova serija Crvene zvezde kojom su domaćini u 28. minuti otišli na velikih plus 22 i praktički prelomili susret. Ante Nazor nije bio zadovoljan izdanjem svojih momaka tijekom tog perioda i tražio je, kako je to sam rekao, karakter i povratak u susret, ali Michael Ojo je sijao strah pod zadarskim obručem pa se u posljednju dionicu ušlo s do tad najvećih 26 koševa prednosti domaćina (79-53).

FOTO: KK Crvena zvezda mts

Do kraja smo gledali odrađivanje posla Tomićeve momčadi koja mirno došla do desete pobjede u regionalnom natjecanju pa su priliku u posljednjih nekoliko minuta dobili mladi Luka Tomas i Jure Planinić, bez većeg učinka.

Domaćine je do desete pobjede vodio Ragland sa 17 koševa i šest asistencija, a ruku mu je dao Stratos Perperoglou s 15 poena, dok je najefikasniji u zadarskim redovima bio Vaughn sa 16 koševa čemu je dodao i tri asistencije.