Regija
FOTO/VIDEO: Adamović šokirao Draženov dom, Cibona prokockala 10 poena prednosti

FOTO/VIDEO: Adamović šokirao Draženov dom, Cibona prokockala 10 poena prednosti

Autor: Teo Cilar

Cibona izgubila u drami, centri Cibone bez riješenja za odlične Tomislava Zubčića i Savu Lešića. Johndre Jefferson se predstavio atraktivnim zakucavanjima.

Iako su Cibosi došli do 10 poena prednosti na tri minute do kraja treće četvrtine, Igokea ih je stigla i u posljednje se četiri minute ušlo s izjednačenim rezultatom. U takvoj situaciji boljima su se pokazali gosti i na kraju košem Filipa Adamovića za 84:86 odnijeli pobjedu iz Zagreba. 

Naon što se u posljednje dvije minute utakmice ušlo s poravnatim rezultatom 82:82, više mirnoće i koncentracije pokazali su gosti. Filip Adamović i Domen Lorbek promašili su dvije trice u nizu dok je kod Cibone ispod koša promašio Damir Markota. Na drugoj strani je isforsirani i preuranjeni šut promašio Tomislav Zubčić, a njegov suigrač Gavin na 37 sekundi do kraja radi prekršaj nad Markom Ljubičićem koji je postao jedan od tragičara utakmice promašivši oba slobodna bacanja. To je znao kazniti Adamović polaganjem za 82:84 na 23 sekunde do kraja. Igor Marić je uzvratio iz jako teške pozicije i poravnao rezultat na devet sekundi do kraja. Loptu je kao i napad prije u ruke uzeo Adamović koji je vrlo lako probio Karla Uljarevića i zabio preko Markote za 84:86. Imala je Cibona šansu za pobjedu, ali je tricu iz teške pozicije promašio Marić.


Cibona i Igokea u prvom su poluvremenu odigrali jednu vrlo izjednačenu utakmicu u kojoj niti jedna momčad nije mogla povesti s više od pet poena prednosti. Cibosi su na samom početku utakmice poveli tricom Josipa Bilinovca, nešto kasnije su imali 5:2 poslije dva pogođena slobodna bacanja debitanta Johndrea Jeffersona, a treći puta su poveli s plus tri nakon dvice Bilinovca za 7:4. Bila je to najviša Cibonina prednost u prvom poluvremenu. Preko Roberta Rikića i Jimmyja Gavina Igokea radi seriju 5:0 i dolazi do prvog vodstva na utakmici 7:9. Idućih nekoliko minuta momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a na dvije i pol minute prije kraja perioda Igokea preko odličnog Save Lešića ima vodstvo 16:19. Ciboni je pripala završnica pa preko Igora Marića, Marka LJubičića i Brandona Ralley-Rossa rade seriju 7:2 za vodstvo 23:21.

Lešić je odlično krenuo i u drugu četvrtinu i s pet uzastopnih poena vraća vodstvo Igokei. Nešto kasnije, zakucavanjem Lešića i tricom Tomislava Zubčića Igokea dolazi do svoje najviše prednosti na utakmici 27:33. Kod Cibone se tada "zapalio" kapetan Marin Rozić koji je za pet i pol minuta ubacio 10 poena od 12 ukupno na utakmici. Cibona je do kraja prvog poluvremena uspjela preokrenuti i na odmor otići s minimalnom prednošću 50:49. 

Lešić i Rikić su u prvoj minuti drugog poluvremena vratili vodstvo Igokei 50:53, a od tog trenutka Cibona je odigrala najbolje minute na utakmici. Prvo su na krilima Bilinovca došli do vodstva 60:56, a zatim je uslijedio period novog centra vukova. Johndre Jefferson je s nekoliko atraktivnih zakucavanja uz pomoć Ralley-Rossa odveo Cibonu do najviše prednosti na utakmici 70:60 na tri minute do kraja treće četvrtine. Igokea je smanjila na minus tri preko Lešića, Filipa Adamovića i Zubčića, Ralley-Ross polaganjem za 72:67 zaključuje treći period. 

Cibona je iduće četiri minute nekako održavala tih pet poena prednosti, ali kako je utakmica primicala kraju, tako su na četiri i pol minute do kraja uspjeli doći do izjednačenja nakon dugo vremena. Uslijedila je gore opisana završnica i veliki šok za navijače Cibone koji nisu baš u prevelikom broju došli pogledati prvu domaću utakmicu Cibone u ABA ligi.