Regija
FOTO/VIDEO: Čakarun predvodio Primorsku do pobjede u Mostaru

FOTO/VIDEO: Čakarun predvodio Primorsku do pobjede u Mostaru

Autor: Teo Cilar

Zrinjski je predvodio Sven Smajlagić, ali nije uspio spriječiti prvi domaći poraz.

Košarkaši Zrinsjkog doživjeli su prvi domaći poraz u drugoj ABA ligi koji im je uvelike smanjio šanse za plasman na Final Four. Sixt Primorska slavila je u neizvjesnoj završnici s 65:67. 

Zrinjski-Sixt Primorska 65:67 (18:13, 19:20, 15:18, 13:16)

Kompletna statistika utakmice

Nakon što je Mirko Mulalič na 1:48 do kraja susreta pogodio tricu za vodstvo Primorske 61:67, činilo se kako je pitanje pobjednika riješeno. Ali Demić tada smanjuje na 63:67, a nakon promašene trice Nebojše Joksimovića, Sven Smajlagić smanjuje na 65:67 pola minute do kraja susreta. Zrinjski je došao u situaciju da može i do pobjede nakon što je Aleksandar Sokolović ukrao loptu Tadej Fermeu, ali tricu za preokret i možebitnu pobjedu promašio je Ivan Miličević.

Zrinjski je od samog početka susreta bio u prednosti te smo u prvoj četvrtini zabilježili najviših plus devet na utakmici kod rezultata 17:8, a u trećem su periodu u dva navrata imali i po plus osam, posljednji puta sredinom te četvrtine da bi Primorska do kraja perioda prišla na samo minus jedan, a u posljednjem periodu preuzela kontrolu nad utakmicom sve do pred kraja kada Zrinski dolazi u situaciju koju smo gore opisali.

Gosti su na kraju zasluženo slavili na krilima Marijana Čakaruna koji je ubacio 20 poena uz 7 skokova. Zrinsjki je predvodio Smajlagić s 22 poena i 6 skokova, a polovicu poena zabio je s linije slobodnih bacanja. Uz njega je jedini dvoznamenkasti bio Sokolović koji je ubacio 10 poena uz  6 asistencija i 3 skoka. Falio je Marko Ramljak koji je ubacio svega 5 poena uz šut iz igre 2/9 od toga je za tri poena gađao 0/4.