Hrvatska
FOTO/VIDEO: Gulam i Bungei za novu pobjedu Jazina i prvo mjesto na ljestvici

FOTO/VIDEO: Gulam i Bungei za novu pobjedu Jazina i prvo mjesto na ljestvici

Autor: Paulo Sarić

Domaćini su igrali bez svog ponajboljeg igrača Mirze Sarajlije koji je propustio susret radi zdravstvenih problema.

'Žuta podmornica' plovi dalje. Momčad Luke Bujasa na domaćem je terenu upisala novu, sedmu pobjedu svladavši KK Ribola Kaštela rezultatom 86-71 te se od ovog kola nalazi sama na čelnoj poziciji Prve muške lige.

Samo otvaranje susreta nagovijestilo je da bi to mogla biti još jedna uvjerljiva predstava Zadrana na svom parketu. Domaćinima je trebalo manje od tri i pol minute da se polaganjem Josipa Gulama odvoje na prvu dvoznamenkastu prednost (13-3), da bi nekoliko minuta kasnije nakon trice istog igrača imali i velikih 14 koševa prednosti (21-7). A tada je proradio dalekometni šut Kaštelana koji su do kraja četvrtine tri put pogodili iza linije 6,75 i učas poravnali rezultat.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Iako su Zadrani malo po malo vraćali inicijativu u svoje ruke te se novim košem Gulama na isteku 18. minute vratili na dvoznamenkastu prednost (43-33), nova tricaška serija igrača Ribole, za koje bi se moglo reći da se vidi da ih s klupe vodi 'snajper' Damir Rančić ubrzo je vratila goste u igru pa se u svlačionice otišlo s rezultatom 43-39.

Dobra rola Frane Marasovića koji je čitavo prvo poluvrijeme zatvarao reket svoje momčadi uz to natjeravši iskusnog Franka Kaštropila na brze četiri osobne pogreške vratila je stvari na početak, no onda su domaćini podigli intenzitet u obrani i serijom 10-0 preuzeli kontrolu nad susretom koju do kraja nisu ispuštali. U posljednju se četvrtinu ušlo s plus deset za domaćine (64-54), da bi serija 9-0 Jazina na otvaranju posljednje dionice stavila „točku na i“ domaće pobjede.


Iz tog perioda vrijedi istaknuti dvije stvari. Prva su ovacije koje je iskusni Kaštropil dobio nakon što je vezao tri pogođena slobodna bacanja, a druga je isključujuća druga tehnička klupi gostiju koja se bunila na očiti prekršaj na mladom Vidoviću kojeg suci nisu dosudili, već su dali bacanja domaćinima. Nije ovo prvi put da treneri i igrači bune na suđenje u Jazinama, kako gostujući, tako i domaći... Zaključak donesite sami.

Nakon toga otpor Kaštele je splasnuo pa su domaćini u jednom trenutku imali i 24 koša prednosti (80-56), što su gosti uspjeli smanjiti do samoga kraja.

Jazine su do nove pobjede vodili Josip Gulam s 23 koša, sedam asistencija i šest ukradenih lopti, dok je Preston Bungei dodao poen manje, uhvativši deset skokova. Najefikasniji u gostujućim redovima bio je Marin Vručinić s 18 koševa.