Hrvatska
FOTO/VIDEO: Korman u debiju odveo Zadrane do četvrte pobjede

FOTO/VIDEO: Korman u debiju odveo Zadrane do četvrte pobjede

Autor: Paulo Sarić

Selinovi su momci nadoknadili 15 koševa minusa i na domaćem terenu svladali Dubrovčane.

Zadar je u susretu osmog kola Jedinstvene kadetske lige nadoknadio minus od 15 poena i svladao Dubrovnik rezultatom 76-66. Momčad Marka Selina pospano je ušla u utakmicu što su gosti iskoristili i prvu četvrtinu završili s 12-27, no u nastavku su Zadrani uhvatili ritam i u tijesnoj završnici došli do svoje četvrte pobjede.

Domaćini su bili oslabljeni ne igranjem svog ponajboljeg igrač Gabrijela Majice koji je propustio treći uzastopni dvoboj što su momci Mara Lučića iskoristili da se nakon izjednačene početne dvije i pol minute serijom 2-16 odvoje na dvoznamenkastu prednost. Zadrani su upali u realizatorsku krizu te su u šest i pol minuta sredinom prve četvrtine zabili samo dva poena što je raspoloženi Antonio Petrović pretočio u velikih plus 15 (12-27) za svoju momčad.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Ipak, u nastavku druga priča. Igrači Marka Selina drugu su četvrtinu otvorili serijom 8-0 u koju je Brala ugradio šest koševa da bi nakon razdoblja izjednačene igre novom istovjetnom serijom prišli na samo minus tri (33-36). Na odmor se otišlo s 35-40 za goste koji su se držali prvih pet minuta nastavaka prije nego je Valon Osmanović vratio stvari na početak (44-44).


U posljednju se dionicu ušlo s četiri poena prednosti za Zadrane koji su potom usmjerili vodu na svoj mlin. Debitant u domaćim redovima Edis Korman svojim je 14. košem u 36. minuti odveo Zadar na plus sedam (66-59) nakon čega se očekivalo da će Selinova momčad mirno privesti susret kraju. No, mladi se Dubrovčani nisu predavali. Ajduković je izjednačio na 66-66 tri minute prije kraja i nagovijestio neizvjesnu završnicu. Ipak, domaćini su do kraja zatvorili sve prilaze svom košu i serijom 10-0 zatvorili utakmicu.

Zadrane su do nove pobjede vodili Edis Korman sa 17 koševa i 13 skokova, a u stopu ga je pratio Duje Brala s poenom manje, dok je najbolji u gostujućim redovima bio Antonio Petrović s 24 poena.