Hrvatska
FOTO/VIDEO: Novi triple-double Dina Palčića za zadarski Božić na vrhu tablice

FOTO/VIDEO: Novi triple-double Dina Palčića za zadarski Božić na vrhu tablice

Autor: Paulo Sarić

Bio je to već drugi ovosezonski trostruko-dvocifreni učinak ponajboljeg igrača Prve muške lige.

Košarkaši Sonik Puntamike pobjedom su završili prvi dio sezone. Momčad Šime Kraljevića na domaćem je terenu uz dobru partiju kapetana Palčića pred stotinjak gledatelja svladala KK Zapruđe rezultatom 96-70 te će Božić dočekati na diobi prve pozicije na ljestvici Prve muške lige zajedno s KK Dubrava i KK Jazine Arbanasi, s učinkom od osam pobjeda i tri poraza.

Čitava je prva četvrtina protekla u izjednačenoj borbi u kojoj se niti jedna momčad nije odvajala na više od četiri poena prednosti. Gosti su vrlo rano i pronašli recept za trademark Puntamičana presing preko cijelog terena pa su sa samo pet igrača držali puni priključak sve do 13. minute. Izlaskom Hrvoja Gašparca iz igre počeli su prvi problemi za Zagrepčane, no sve do serije 8-0 krajem prvog poluvremena prednost domaćina se kretala unutar dva posjeda, da bi trice Tea Petanija i Jure Perića odvele Zadrane na prvu dvoznamenkastu prednost (48-38) minutu prije odlaska na veliki odmor.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Valja istaknuti jako dobru partiju domaćeg kapetana Dina Palčića koji je iskusno upravljao napadima svoje momčadi te je već u prvih 20 minuta koketirao s triple-doubleom. U svlačionice se otišlo s 51-42 za Sonik koji je bez većih problema održavao prednost u nastavku. Prišli su igrači Nikole Piacuna, doduše, na minus četiri na samom otvaranju treće četvrtine, no nove tri trice iskusnog Petanija nije dopuštale gostima da uhvate pravi priključak.


Domaćini su u novi nalet krenuli početkom 27. minute kada je Perić tricom pokrenuo, a Petani na istovjetan način dovršio seriju 13-0 nakon koje je semafor pokazivao velikih 20 razlike za KK Sonik Puntamika (77-57). Do kraja smo gledali tek odrađivanje posla zadarskog prvoligaša, pri čemu je najzanimljivije bilo pratiti kada će domaći kapetan doći do trostruko-dvocifrenog učinka. Dogodilo se to nešto manje od četiri minute prije kraja kada je zabio za plus 21 Puntamike (87-66) nakon čega je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Domaćine su do osme pobjede predvodili Teo Petani s 24 koša te Dino Palčić s deset poena, deset skokova i čak 15 asistencija, dok je najefikasniji u redovima Zapruđa bio Filip Stanić s 25 koševa i osam skokova.