Hrvatska
FOTO/VIDEO: Puntamičani na domaćem terenu pobijedili prvaka Europe

FOTO/VIDEO: Puntamičani na domaćem terenu pobijedili prvaka Europe

Autor: Paulo Sarić

Momčad Mile Karakaša poražena se vraća iz Jazina.

KK Sonik Puntamika upisao je prvu pobjedu u Prvoj muškoj ligi. Momčad Šime Kraljevića na domaćem je terenu svladala AKK Universitas rezultatom 84-56 i iskupila se za poraz na otvaranju lige u Dubrovniku.

Splićani su bolje otvorili susret i poveli 0-5, a u dva su navrata imali i osam koševa prednosti (6-14 i 8-16). Posebno je raspoložen u tim trenucima bio trojac Gizdavčić-Runjić-Šarić koji je zabio 19 od 21 koša svoje momčadi u prvoj četvrtini. Preostala dva dodao je Perkušić...

Zadrani nisu uspijevali uhvatiti pravi ritam na početku susreta, pa su se gosti na otvaranju druge dionice odvojili na dvoznamenkastu prednost (16-26). Ipak, bilo je to sve od igrača Milana Karakaša. Puntamičani su ubrzo upalili motore i podigli intenzitet u obrani te su u preostalih osam minuta prvog poluvremena primili samo sedam koševa. Serijom 10-0 u koju je Benjamin Bučaj ugradio pet poena vratili su stvari na početak, da bi u pod ravnanjem iskusnih Tea Petanija i Dina Palčića isto ponovili i u samoj završnici prvog poluvremena pa se na veliki odmor otišlo s 41-33 za Sonik.


Velike probleme Splićanima na samom otvaranju drugog dijela predstavljala je četvrta osobna pogreška visokog Viktora Šarić koji je rano morao sjesti na klupi radi čega su gosti većinu preostalog vremena igrali s niskom postavom pa nije dugo trebalo da se Kraljevićevi momci odvoje na dvoznamenkastu prednost. Dogodilo se to već u 22. minuti nakon nove trice Bučaja, da bi na semaforu već koju minutu kasnije svijetlilo 52-33, ugodnih plus 19 za domaćine.

Iako su 'Studenti' u jednom trenutku serijom 8-0 priprijetili, nisu uspjeli prići na jednoznamenkasti zaostatak pa smo do kraja gledali mirno odrađivanje posla Sonika koji je u jednom trenutku vodio i 28 razlike te došao do prve pobjede u drugom razredu hrvatske košarke.

Domaćine su do pobjede vodili Benjamin Bučaj s 20 koševa, četiri skoka i tri asistencije, dok su po 13 poena dodali Marko Atelj i Jure Perić, a najefikasniji u splitskim redovima bio je kapetan Lovre Runjić sa 16 koševa, osam skokova i šest ukradenih lopti.