Hrvatska
FOTO/VIDEO Slatka osveta Sonika za 2018... Uvjerljiva pobjeda nad Dubrovnikom i korak ka doigravanju

FOTO/VIDEO Slatka osveta Sonika za 2018... Uvjerljiva pobjeda nad Dubrovnikom i korak ka doigravanju

Autor: Paulo Sarić

Nakon dva uzastopna poraza od Dubrovčana, Puntamika je na krilima čak pet dvoznamenkastih igrača došla do slatkog domaćeg trijumfa.

Košarkaši Sonik Puntamike pobjednički su krenuli u nastavak sezone. Iako su ponovno nastupili bez nedovoljno oporavljenog Josipa Ceranje igrači Šime Kraljevića na domaćem su terenu svladali KK Dubrovnik rezultatom 92-71 osvetivši se time gostima s juga Hrvatske za uvjerljivi poraz na početku prvoligaške avanture.

Otvaranje susreta proteklo je u izjednačenoj igri. Domaćini su se, sada već po običaju, odlučili na presing preko cijelog terena koji je u nekoliko navrata zatekao goste koji su izgubili par lopti, no kad god su Dubrovčani probili prednju liniju u pravilu su imali otvoren put prema puntamičkom obruču pa sredinom prve četvrtine nakon trice Josipa Bobana otišli na plus sedam (9-16). Razbudilo je to Zadrane koji su potom zaigrali svoju igru i odgovorili serijom 10-0 koja je učas preokrenula rezultat.

Bio je to tek nagovještaj boljeg izdanja Kraljevićevih momaka koji su u nastavku pokazali zašto su nakon prvog dijela sezone bili na diobi prvog mjesta na tablici.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Izvrsna obrana ostavila je Dubrovčane bez koša punih pet minuta na otvaranju druge dionice što su domaćini iskoristili da s novih 15 poena zaokruže svoj nalet na 25-0 nakon čega je na semaforu svijetlilo 33-16, velikih 17 razlike za Sonik. Kapetan Palčić iskusno je dirigirao napadima svoje momčadi, a podršku je imao u svim suigračima koji su natjerali suparnika na čak deset izgubljenih lopti u prvom poluvremenu pa su Dubrovčani s minus 12 na poluvremenu još i mogli biti zadovoljni (38-26).

Nastavak je donio sličnu sliku. Presing Sonika prečesto je bio nerješiva enigma za 'Gospare' pa nije dugo trebalo da se Puntamičani poenima Eddija Jurjevića vrate na najvećih 17 poena prednosti (47-30). Narednih je nekoliko minuta proteklo u izjednačenoj igri, da bi 'točku na i' večerašnjeg susreta stavio iskusni Maro Lučić koji je neprimjereno reagirao na dosuđeni prekršaj Josipa Bobana i dobio prvo tehničku pogrešku, a zatim i isključenje te praktički poklonio tri slobodna bacanja i loptu sa strane Soniku što su domaćini mirne ruke iskoristili da u posljednjih deset minuta uđu s 22 poena viška (68-46).


Do kraja susreta glavno je pitanje bilo mogu li Zadrani nadoknaditi dubrovačkih minus 27 iz prvog dijela sezone, no premda su u nekoliko navrata priprijetili nisu uspjeli doći do dvostruke pobjede nad gostima s juga države.

Pobjednike su predvodili Dino Palčić s 18 te Benjamin Bučaj i Eddi Jurjević sa 16 poena, dok je bolji od ostalih u gostujućim redovima bio Ivan Vodopija s 19 koševa.