Hrvatska
FOTO/VIDEO: Topnička priprema utrla put do pobjede. Sonik na korak od Premijer lige

FOTO/VIDEO: Topnička priprema utrla put do pobjede. Sonik na korak od Premijer lige

Autor: Paulo Sarić

Dubrava nije imala odgovor na izvrstan šuterski dan i čak 14 trica Puntamike.

Košarkaše Sonik Puntamike samo koračić dijeli od povratka u elitni rang. Igrači Šime Kraljevića još su jednom potvrdili da ove sezone igraju jako dobru košarku te su na domaćem terenu svladali Dubravu rezultatom 86-62 i poveli 1-0 u finalnoj seriji doigravanja za ulazak u HT Premijer ligu.

Iako su Zadrani slavili u oba dosadašnja susreta protiv zagrebačkog suparnika u finale se krenulo 's nule', a da Dalmatince ne očekuje šetnja do prve lige vidjeli smo već na samom otvaranju dvoboja. Dubrava je opuštenije otvorila utakmicu pa gostima nije dugo trebalo da povedu 4-10 i natjeraju domaćeg stratega na ranu minutu odmora. Paljenje motora trajalo je još neko vrijeme o čemu svjedoči i plus šest Zagrepčana početkom druge dionice, no onda je krenulo. Dvije trice Josipa Ceranje dale su prijeko potreban zamah Puntamičanima, a kada su iza linije 6,75 počeli pogađati Palčić, Jošić i Perić pokrenuta je lavina koju je bilo nemoguće zaustaviti.


U svlačionice se otišlo s plus 12 iz domaće perspektive (41-39), a sve nade gostiju vrlo je brzo pokopala nova dalekometna kanonada Sonika. Jošić, Perić, Atelj i Palčić ubacili su četiri trice u prve četiri minute drugog poluvremena i slomili otpor Krunićevih trupa. Lica igrača Dubrave sve su otkrivala u tim trenucima. Gosti nisu znali što ih je snašlo, a potvrda je stigla koju minutu kasnije novim ubačajem zadarskog kapetana Dina Palčića za velikih 26 poena prednosti Sonika.

Ako ste se pitali - iza linije 6,75.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bio je upravo Palčić s 21 poenom, osam asistencija i pet skokova, a pratili su ga Jurjević, Perić i Ceranja s 14, 13, odnosno 12 koševa, dok su goste predvodili Petar Perić i Stipe Čubrić koji su ubacili po 16 poena.

Druga utakmica finalne serije igra se u srijedu u Zagrebu, s početkom u 20 sati.