Hrvatska
FOTO/VIDEO: Vrgoč i Splićani lako do bodova u derbiju susjeda

FOTO/VIDEO: Vrgoč i Splićani lako do bodova u derbiju susjeda

Mladi je igrač Universitasa postigao 27 poena uz 11 skokova.

Boljom, tečnijom, agresivnijom i nadasve puno bržom igrom košarkaši Universitasa su potpuno zasluženo stigli do pobjede nad seniorima Ribole Kaštela 59-75 u utakmici koja se na Sokolani odigrala u okviru 12. kola Prve lige.

Već je prva minuta nagovijestila u kojem će smjeru ići utakmica. Lagani prodor sa polaganjem bez većeg otpora domaćih igrača, pa kao plod agresivne obrane brza 'krađa' lopte i atraktivno zakucavanje protivnika… 

U malo vremena gosti su poslali dovoljno informacija koje ipak nisu uspjele sjesti na pravo mjesto. Sve u svemu, Splićani su već nakon prve četvrtine stekli značajnu prednost (11:22) koju su znali sačuvati sve do kraja utakmice, što i nije bio jako težak zadatak jer im je protivnik trice pucao 3/25 (12%), promašio 7 slobodnih bacanja i uhvatio 9 lopti manje od njih, a uz sve to bio 'kraći' i za 12 uspješnih dodavanja.

Prvo ime susreta bio je prvotimac Splita u redovima Universitasa Ivan Vrgoč koji je ostvario 'double-double' učinak od 27 poena i 11 skokova, dok je Ribolu predvodio Frano Marasović sa 19 poena i 7 skokova, ostvarenih za 20 minuta igre.