Hrvatska
FOTO/VIDEO: Zadovoljni Velić putuje u Bar, skromni Jurić se nada pobjedi u Osijeku

FOTO/VIDEO: Zadovoljni Velić putuje u Bar, skromni Jurić se nada pobjedi u Osijeku

Autor: Saša Ćirić

Dva trenera, svaki sa svojim brigama.

Dojmovi aktera sinoćnje utakmice na Baldekinu bili su slični. Osobito dirnut dočekom bio je bivši igrač Šibenika Filip Bundović, koji je nakon utakmice poveo pjesmu domaćih navijača.

- "Želim čestitati svojim suigračima na pobjedi koja je zaslužena, ali utakmica nije bila laka. Drago mi je da sam igrao pred šibenskom publikom nakon više od pola godine, lijepo su me primili i jako sam im zahvalan na tome. Nadam se da ću se jednog dana vratiti i ponovno zaigrati za Šibenik pred najboljim navijačima."

Foto: GKK Šibenik

Osim navijača, imao je i ponešto riječi hvale i za bivše suigrače.

- "Radi se o jako dobrim momcima, koji dobro igraju i vrijedno treniraju. Želim(o) im svu sreću u nastavku prvenstva i njihovoj borbi za opstanak."

Toni Nakić je žalio za propuštenim prilikama.

- "Znali smo uoči utakmice da ćemo, ukoliko želimo doći u poziciju da napravimo nešto u ovoj utakmici, morati dati sve od sebe, kao i da će oni morati imati nešto slabiju večer. Od početka su imali puno ofanzivnih skokova, što nam je stvaralo puno problema. U drugom dijelu smo uspjeli, uz pomoć publike, doći do energije za povratak. No, Cibona je imala odličan šuterski dan i s dvije pogođene trice u trenucima kada smo se vratili na svega šest poena zaostatka jednostavno više nismo imali snage za novi povratak."

Foto: GKK Šibenik

Gostujući strateg Ivan Velić je u prolazu kroz šalu dobacio Nakiću kako se nada da će ga vidjeti u plavom dresu. Mladi hrvatski reprezentativac je tajanstvenim Mona Lisinim smiješkom i kratkim komentarom "vidjet ćemo" dao stasitom Hercegovcu do znanja da mu laska interes, ali da će o prijelasku u najtrofejniji hrvatski klub razmišljati kad za to dođe vrijeme. Trener Cibone mogao je odahnuti nakon ove utakmice. Svi njegovi igrači su ostali zdravi uoči važne utakmice protiv Mornara u Baru, a podizanje šuterske forme je došlo kao vrijedan bonus.

- "Kontrolirali smo utakmicu od početka do kraja. U prvom poluvremenu smo igrali jako dobru obranu, ali smo u drugom dijelu malo popustili u tom segmentu, osobito u trenucima kada su nam Šibenčani došli na jednoznamenkasti zaostatak. Bilo je lijepo igrati u ovakvom košarkaškom ambijentu. Nismo pretjerali s minutažom niti za jednog igrača, dobro smo rotirali i na taj način sačuvali svježinu za utakmicu protiv Mornara koja se igra u ponedjeljak. Čestitam Šibeniku na dobroj utakmici, radi se o jako dobroj klapi mladih momaka koji su dobro vođeni i, kako sam nekoliko puta napomenuo, koji se dobro razvijaju."


Miro Jurić nije bio zadovoljan određenim elementima igre svojih igrača. Ipak, svjestan je da je razlika u kvaliteti (i budžetu) prevelika i da je pobjeda Cibone realan ishod.

- "Prema mom mišljenju, odigrali smo pristojnu utakmicu. Međutim, opet su nas koštale izgubljene lopte iz kojih su naši protivnici imali brzu tranziciju i lagane poene. To je, uz kontrolu skoka, jedna od stvari koje sam apostrofirao u najavi utakmice. No, Cibona je klasom nekoliko stepenica iznad nas, a mi smo stalno bili kratki za jedan korak, pogotovo u situaciji kada smo došli na šest poena zaostatka. Zabili su nam brze dvije trice i to je bilo to. Dobro smo se nosili, osobito imajući u vidu sve neprilike koje su nas snašle u protekla dva tjedna. Veseli me činjenica da smo dobili potvrdu da ćemo za susret u Osijeku imati spremnog Paića."

Što je potrebno da Šibenik ostvari pobjedu u Osijeku? Može li klub s Baldekina do bodova kod direktnog suparnika?

- "Pa, može. No, čovjek uvijek razmišlja o onoj utakmici koju upravo igra, pa smo bili potpuno usredotočeni na utakmicu s Cibonom. Osijek u proteklom razdoblju nismo niti spominjali, ali imamo dovoljno vremena s obzirom da igramo u ponedjeljak. Svi oni problem(čić)i s ozljedama se mogu sanirati, te se nadam da ćemo u Osijek doći potpuno spremni. Kao i protiv Cibone, mislim da imamo šanse ako iskontroliramo izgubljene lopte."