Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
FOTO/VIDEO: Zlato i hrpa individualnih priznanja... Mladi Zadrani pokorili Skopje!

FOTO/VIDEO: Zlato i hrpa individualnih priznanja... Mladi Zadrani pokorili Skopje!

Autor: Paulo Sarić

Ovaj je vikend pokazao da hrvatskoj košarci ne nedostaje talenta. Slavlju juniora Cibone priključili su se i mladi kadeti Zadra.

Pala je i Barcelona! Mladi košarkaši Zadra rođeni 2003. godine i kasnije trijumfalno su okončali snažni međunarodni turnir u Skopju. Nakon što su u petak i subotu redom pobjeđivali bugarski Balkan, crnogorsku Budućnost i srbijanski Partizan, zadarski su mladići u popodnevnom finalu nadvisili i vršnjake iz Barcelone rezultatom 82-73.

Put u Makedoniju pokazao se kao pun pogodak. Kao što je sam trener Marko Selin kazao u najavi ovakvi su turniri prava prilika da se vidi gdje se zadarska košarka nalazi u odnosu na konkurenciju, a protekla su tri dana pokazala da talenta itekako ima.


Ako je i postojala ikakva sumnja nakon tri trijumfa u skupini, ona je definitivno odagnana nakon nedjeljne predstave protiv jedne od najboljih španjolskih momčadi. Iako su Zadrani vodili većinu vremena, čitavo je prvo poluvrijeme proteklo u izjednačenoj igri. Na veliki se odmor otišlo sa samo tri poena prednosti za Selinove momke (36-33), da bi otvaranje drugog poluvremena u potpunosti pripalo mladim Dalmatincima kojima nije dugo trebalo da se odvoje na dvoznamenkastu prednost (50-39). U posljednjih se deset minuta ušlo s plus osam za hrvatske košarkaše koji su stečenu prednost bez većih problema sačuvali do samoga kraja.

Zadrane su do pobjede vodila tri mušketira Krševan Klarica, Duje Brala i Maksim Matulina, dok se u španjolskim redovima istaknuo Martin Inglesias Fernandez.

Dodajmo ovome da su peharu pobjednika mladi Zadrani dodali i brojne individualne nagrade i priznanja. Duje Brala je proglašen za najkorisnijeg igrača, Krševan Klarica je bio najbolji strijelac, a obojica su izabrana u idealnu petorku turnira.