Hrvatska
FOTO/VIDEO: Triple-double Božića za 'slatku osvetu' Hermesu

FOTO/VIDEO: Triple-double Božića za 'slatku osvetu' Hermesu

Autor: Paulo Sarić

Bude li se Zadrani ili su dvije autoritativne predstave u nizu stvar protivnika, saznat ćemo idući tjedan kada Nazorove trupe gostuju kod Cedevite. Naravno, pod uvjetom da momci s Velesajma ponovno ne zaigraju s B sastavom...

Košarkaši Zadra bez većih su problema odradili domaći susret 19. kola HT Premijer lige protiv KK Hermes Analitica. Premda su Zagrepčani u prvom dijelu prvenstva na domaćem terenu došli do iznenađujuće pobjede, u „uzvratu“ nisu imali šanse. Sve je bilo riješeno praktički već do poluvremena, a razlika je do kraja susreta samo nastavila rasti da bi se zaustavila na konačnih 35 poena viška za dalmatinski sastav (118-83).

Tri trice Zadrana u prve dvije i pol minute naznačile su da gosti večeras nemaju što tražiti pod pekom Višnjika. Tek je raspoloženi Filip Kordić nešto pokušavao, no bilo je jasno da ga očekuje Sizifov posao. Kada su se na skokove i asistencije Luke Božića nadovezale dvije uzastopne trice Petra Marića prednost domaćina stigla je u dvoznamenkaste vode gdje je i ostala do kraja susreta.

FOTO: Šime Zelić (Basketball.hr)

Nakon odlaska čitave prve petorke Hermes je postao potpuno druga momčad u odnosu na onu koja je koncem 2018. skinula skalpove Zadru i Ciboni, pa su samo brojne rotacije i želja trenera Nazora da 'u život' vrati neke igrače nakratko zaustavili kontinuirani rast prednosti domaćeg sastava.

Ipak, već semafor je već na ulasku u 16. minutu pokazivao 49-29, velikih plus 20 za momke u bijelim dresovima, a kakvo je to napadačko izdanje Zadra bilo, osim činjenice da su se do odlaska na veliki odmor na listu strijelaca upisali svi domaći igrači, ilustrira i slika sa semafora.


68 poena u dvije četvrtine, neovisno o suparniku, ne viđa se često ni u NBA ligi.

U nastavku smo gledali odrađivanje posla dalmatinskog sastava, pa osim kurioziteta da je stoti poen domaćina ubacio Mislav Brzoja valja istaknuti i dobru igru mladog Jure Planinića koji je svoju minutažu vrlo dobro iskoristio ubacivši 13 koševa, pritom pokazavši zavidnu razinu borbenosti unatoč činjenici da je pitanje pobjednika već davno bilo riješeno. Obiteljska crta, očito.

Osim Božića koji je utakmicu završio s 11 poena, 16 skokova i 12 asistencija, vrijedi istaknuti i Mislava Brzoju koji je s 25 koševa bio najefikasniji u pobjedničkim redovima, dok je kod gostiju najviše ubacio nedavno pristigli Amerikanac Tevin Bernard Foster, čak 34.

Rezultati by SofaScore