Europa i Svijet
VIDEO: Francuska došla do druge pobjede

VIDEO: Francuska došla do druge pobjede

Autor: Paulo Sarić

Presudila je treća četvrtina.

Četvrti dan Europskog košarkaškog prvenstva započeo je susretom između Francuske i Islanda. U sada već očekivano jako dobroj atmosferi pred velikim brojem suparničkih navijača Francuzi su slavili 115-79 i došli do svoje druge pobjede na turniru.

Premda su bili veliki papirnati favoriti uoči početka utakmice, stvari nisu išle glatko po Les Blues. Makar ne prvih 20 minuta. Prva je četvrtina protekla u ravnopravnoj borbi dvaju raspucanih suparnika. U istom se ritmu nastavilo i u drugoj dionici. Iako su velikim dijelom iste imali prednost od dva ili tri posjeda, Francuska se sve do trice Toupanea u 17. minuti nije uspjela odvojiti na dvoznamenkastu prednost. Ipak, sama završnica četvrtine je pripala Islanđanima pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatom 49-42.


U nastavku smo gledali potpuno drugu priču. Iz svlačionice je izišla agresivnija i motiviranija Francuska, što se odmah vidjelo na parketu. Stisnuli su u obrani što im je donijelo dosta laganih koševa na drugoj strani terena i posljedično veće samopouzdanje, pa su za samo deset minuta ubacili čak 37 koševa. Islanđani to nisu mogli pratiti, a prijelomnom se pokazala serija 20-3 u posljednje tri i pol minute treće dionice.

Do kraja smo gledali odrađivanje posla. Francuzi su stotku prešli košem Seraphina četiri minute prije kraja, a konačni rezultat je postavio Poirier. U redovima Francuske koja je imala čak šest dvoznamenkastih igrača najviše je zabio Nando De Colo koji je ubacio 16 poena, dok je Islanđane predvodio Stefansson s 23 koša i sedam skokova.