Hrvatska
Franko Kaštropil, Miro Bilan, Nik Slavica i Sven Smajlagić treniraju s Cedevitom

Franko Kaštropil, Miro Bilan, Nik Slavica i Sven Smajlagić treniraju s Cedevitom

Autor: KK Cedevita

Košarkaši Cedevite s trenerima su se uputili na Roglu, gdje će nastaviti pripreme za novu sezonu.

Košarkaši Cedevite s trenerima su se uputili na Roglu, gdje će nastaviti pripreme za novu sezonu. Ondje će Cedevita biti do 2. rujna, a u međuvremenu će Zagrepčani odigrati dvije prijateljske utakmice (27.08. Enisej Krasnojarsk, Rusija; 30.08. Kormend, Mađarska).

Na Roglu su od igrača otišli Will Cherry, Demetris Nichols, Andrija Stipanović, Toni Katić, Karlo Žganec, Toni Perković, Darko Bajo, Lovro Buljević i Antonio Jordano. Marko Arapović ostao je u Zagrebu raditi po posebnom režimu, nakon što je s BiH igrao u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Džanan Musa momčadi će se na Rogli priključiti 27. kolovoza, a 30. kolovoza trebali bi stići i Amerikanci Kevin Murphy te Chris Johnson (u Kini s trenutnim klubom igra playoff).

Jasno, hrvatski reprezentativci Ivan Ramljak, Roko Ukić i Filip Krušlin momčadi će se priključiti poslije Eurobasketa, a valja spomeuti da su na Roglu s Cedevitom otišli i gosti koji traže angažman u drugim klubovima. To su Franko Kaštropil, Miro Bilan, Nik Slavica i Sven Smajlagić.

Uoči odlaska na Roglu porazgovarali smo s kondicijskim trenerom Cedevite Slavenom Hlupićem.

"Igrači ovakve pripreme 'vole' vjerojatno iz razloga što jedan takav oblik koncentriranog rada na jednom mjestu gdje smo skupa praktični dva tjedna nije ugodan svakome. Definitivno su naprezanja u tom dijelu najveća i normalno da prilikom takvih pritisaka neki igrači pucaju", odgovorio je Hlupić na pitanje zašto igrači ne vole taj dio priprema. "Htio bih se zahvaliti Upravi kluba što su nam omogućili pripreme na Rogli, koje će biti odrađene na najkvalitetniji mogući način. S obzirom da smo prošle godine na početku priprema imali samo dvojicu igrača iz prve momčadi, ove godine je to velika razlika jer imamo praktički desetoricu igrača iz prve momčadi na raspolaganju za bazične pripreme."

Zašto se ide na Roglu?

"Na planine se prvo ide iz razloga što su temperature puno niže nego što su u Zagrebu. Puno je bolji oporavak i sama nadmorska visina utječe na to da će rad biti još teži, što nam onda u kasnijoj fazi priprema daje puno veću mogućnost napredovanja u segmentu košarkaške igre."

Što će momčad konkretno raditi?

"Ovo je više bazični način priprema. Pripreme koje ćemo mi raditi gore bazirat će se na radu na atletskom stadionu, u teretani i u popodnevnim satima kroz košarku", rekao je Hlupić.

Karlu Žganecu drago je što će se maknuti s vrućina: "Vjerujem da će biti malo hladnije nego što je ovdje. Ovdje je baš jako vruće. Odradili smo prvi dio, par dana smo se malo upoznali i sada idemo raditi na Roglu. Idemo dizati fizičku spremu, uigravati se lagano dok se svi igrači skupe i polako dizati formu."

Kakav imaš dojam o novoj momčadi?

"Ima puno novih igrača. Sigurno da će trebati neko vrijeme dok se uigramo. Još nas nedostaje, ali s ovim što sam dosad vidio sam zadovoljan. Sigurno da su svi željni dokazivanja i bit će zanimljivo."

O Amerikancima Žganec još uvijek ne može puno reći: "Dosad je samo Will Cherry s nama trenirao i zasad mi se sviđa. Fizički je moćan, van parketa je super dečko, tako da očekujem da će i ostali biti kao i on."

Dobra je vijest da Karlo u novu natjecateljsku godinu ulazi zdrav.

"Zaliječio sam se preko ljeta i jedva čekam novu sezonu", rekao je na kraju krilni centar Cedevite.