Europa i Svijet
Franko Sterle se vraća na Kosovo da bi završio ono što je započeo prošle sezone

Franko Sterle se vraća na Kosovo da bi završio ono što je započeo prošle sezone

Autor: Teo Cilar

Zanimljiva situacija za mladog zadarskog stručnjaka.

Mladi zadarski stručnjak Franko Sterle vraća se na Kosovo gdje je potpisao novi ugovor s KB Vellaznimi. Ono što je zanimljivo u ovom slučaju, Sterle je i prošle godine potpisao ugovor s njima kada je klub trebao igrati njihovu Superligu koja je najviši rang natjecanja na Kosovu, a za koju su dobili pozivnicu saveza.

Nakon što je sve bilo dogovoreno, Košarkaški savez Kosova odlučio je tražiti od KB Vellaznimi da im plate pozivnicu što su oni odbili pa je zadarskom treneru automatski propao ugovor. Na kraju su se on i klub ipak dogovorili suradnju te su krenuli s natjecanjem u drugoj ligi. Prvi dio sezone su izdominirali i ostvarili omjer od 9-0. Uslijedila je pauza u natjecanju, a uprava kluba javlja Franku da nisu uspjeli potpisati sponzore koje su planirali i da nemaju novaca za isplatiti mu dogovoreni ugovor, jedino ako pristane na smanjenje što je odbio jer je već spustio cijenu kada su ostali bez Superlige. Klub je na kraju uspio regularnim putem, osvajanjem druge lige ući u Superligu pa su opet kontaktirali zadarskog trenera i javili mu da su se konsolidirali financijski te mu dali ponudu koju nije odbio. 

Franku će u stručnom stožeru na mjestu pomoćnika društvo praviti još jedan mladi zadarski trener, a riječ je o Josipu Plantaku

- Sretan sam što sam u mogućnosti nastaviti posao kojeg sam prošle sezone započeo. Već neko vrijeme slažemo ekipu i nadam se da ćemo biti kompetitivni u ligi koja je svakom sezonom sve jača i kvalitetnija te ima čak tri predstavnika u FIBA-inim natjecanjima u Europi. U ostvarivanju klupskih ciljeva veliku pomoć ću imati u liku Josipa Plantaka koji će ići samnom kao dio stožera. Njegovo iskustvo i znanje će biti od velike vrijednosti za mene i za klub, rekao nam je Sterle.