Europa i Svijet
Franko Sterle se vraća na Kosovo

Franko Sterle se vraća na Kosovo

Autor: Teo Cilar

Presudio im prošle sezone pa su ga sada doveli u svoje redove.

Nakon što je završnicu prošle sezone završio u kosovskom KB Bashkimiju, zadarski trener Franko Sterle i ovu će sezonu provesti na Kosovu. Njegov novi klub je KB Vellaznimi koji je upravo Sterle u jednoj od odlučujućih utakmica prošle sezone pobijedio s Bashkimijem, a taj ih je poraz usmjerio prema rangu niže. 

Nakon što je Košarkaški savez Kosova dao Wild card za prvu ligu i u ovoj sezoni za BK Vellaznimi, klub je kontaktirao Franka i dogovorili su suradnju, ali onda je sve palo u vodu jer je kosovski savez tražio preveliku svotu novaca za Wild card što klub nije mogao platiti te su se odlučili za "jeftiniju" varijantu povratka u najviši rang, igranjem druge lige. Tu je propao dogovor kluba i našeg trenera.

Kada se činilo da će Sterle u ovoj sezoni ostati u rodnom Zadru i voditi novoosnovani Ženski košarkaški klub Zadar Plus, došlo je do obrata. Klub s Kosova se ponovno javio, uvjeti ugovora su bili nešto drugačiji nego u prvotnom slučaju, ali zadovoljili su našeg trenera. Dogovorena je suradnja za iduću sezonu, a uz seniorsku ekipu, Franko će biti i koordinator omladinskog pogona kluba.  

Evo što nam je na tu temu rekao mladi košarkaški stručnjak:

- Izuzetno mi je drago što smo se unatoč svim problemima ipak dogovorili jer Vellaznimi je jedan jako ambiciozan i ozbiljan klub. To potvrđuje činjenica da su me kontaktirali odmah nakon zadnjeg kola prošle sezone. Isto tako želja za sređivanjem vlastite akademije je također veliki pokazatelj ambicije kluba te mi je velika čast i zadovoljstvo što je baš meni pruženo povjerenje da im u tome pomognem kao koordinator omladinskog pogona uz to sto ću biti i glavni trener seniorske momčadi. Nadam se da ćemo ovu godinu iskoristiti da zajedno posložimo klub do kraja i da dogodine uđemo u sezonu kao stabilni prvoligaš. Želim se takodjer zahvaliti ŽKK Zadar Plus i njihovom predsjedniku Mladenu Dražiću na tome što su mi pružili priliku da radim u svom gradu na jednom tako kvalitetnom projektu, ali isto tako im se zahvaljujem na razumijevanju moje želje da se pokušam maksimalno ostvariti u započetoj samostalnoj karijeri u muškoj košarci. Želim ŽKK Zadar Plus svu sreću u narednoj sezoni, a u meni imaju velikog navijača!