Hrvatska
Furiozni juniori Cedevite junior deklasirali Splićane

Furiozni juniori Cedevite junior deklasirali Splićane

Završnica juniorskog Prvenstva Hrvatske.

Juniori KK Cedevite Junior prvi su finalisti juniorskog Prvenstva Hrvatske čiji se završni turnir održava u zagrebačkom Domu košarke Cedevita. Izabranici trenera Anđelka Matova svladali su u polufinalu KK Split 104:72 (28:11, 35:21, 30:15, 11:25). U finalu u nedjelju od 18:30 igrat će protiv boljeg iz drugog polufinalnog susreta KK Zadar - KK Bosco.

Od prve četvrtine domaćini su nametnuli svoj ritam, bili brži i odlučniji od Splita te su već do poluvremena napravili ogromnu prednost od 31 koša (63:32), ponajprije zahvaljujući iznimno raspoloženom dvojcu Kučić - Bošnjak. Momčad trenera Ante Grgurevića nije uspjela parirati niti u drugom poluvremenu, pa je razlika na kraju 3. četvrtine bila +46 (93:47). Tek u samoj završnici, uz brojne domaće rotacije, Split je smanjio razliku do završnih +32 za Cedevitu Junior.

Kod domaćina Vito Kučić 32 koša, 1 skok, 5 asistencija, 2 ukradene lopte, Matej Bošnjak 23 koša, 5 skokova, 1 asist, 1 krađa i blokada. Kod Splita najbolji Antonio Šantić s 14 koševa, 6 skokova, 3 asistencije, 3 krađe i blokadom.

STATISTIKA

Anđelko Matov, trener juniora Cedevite Junior: "Ne mogu baš reći da se mogao predvidjeti ovako furiozan start moje momčadi i visoka prednost već u prvom poluvremenu. Smatram i dalje da Split ima kvalitet i da nema ne bi bio na ovoj završnici. Međutim, kada se pogleda, mi smo utakmicu riješili več u prvoj četvrtini. Tandem Kučić i Bošnjak su odigrali sjajno, kao i ostatak momčadi koja ima vrijednost i pogotovo talent koji će, nadam se, iskazati i u sutrašnjem finalu. Čestitam cijeloj momčadi."

Ante Grgurević, trener juniora Splita: "Težak poraz iako smatram da to nije stvarna slika mojih momaka. Otvorili su utakmicu u grču, to nam se dogodilo i prošlu utakmicu, međutim, Cedevita Junior je prekvalitetna da to ne bi znala kazniti. Puno laganih poena za ovakvu utakmicu i skok u napadu su presudili. Igrali smo premekano a tako ne možeš igrati protiv Cedevite Junior u gostima. To smo u pripremi napomenuli i to nam se desilo."