Hrvatska
VIDEO: Furiozno drugo poluvrijeme Alkara za preokret i pobjedu protiv Sonik Puntamike

VIDEO: Furiozno drugo poluvrijeme Alkara za preokret i pobjedu protiv Sonik Puntamike

Čak 65 poena zabio je Alkar u drugom poluvremenu zadarskim košarkašima.

Alkar je u prvom kolu HT Premijer lige slavio protiv Sonik Puntamike s 102:89 (19:25, 18:21, 29:22, 36:21) i to zahvaljujući briljantnom drugom poluvremenu u kojem je na krilima Ralphaela Neala, Ivana Kučana i Tondja Wembija zabio čak 65 koševa, čime je anulirao minus iz prvog dijela.

Nakon dobrog ulaska Alkara u susret i vodstva od 6:2, gosti su odgovorili serijom od 10-0, pri čemu su trice pogodili Šime Špralja i Teo Petani, a šest poena prednosti zadržali su i do prvog mini predaha.

Alkar se dosta mučio i u obrani reketa, dobro su gosti kombinirali i zabili velik broj zicera. Nakon tri minute igre prvi put Puntamika odlazi preko deset razlike, Alkar se vratio vezanim koševima Frana Pralije, ali u 15. minuti zahvaljujući raspoloženom Josipu Jukiću ponovno gosti tjeraju Damira Milačića da pozove minutu odmora.

Nije to dalo previše rezultata, iako se razigrao Wembi, ali odgovorila je vanjska linija zadarske momčadi pa su gosti na poluvremenu imali ugodnih 37:46. Po povratku iz svlačionice Alkar je djelovao agresivnije, energetski dominantno, povukao je Neal sinjski napad pa je u 24. minuti semafor pokazao minus pet (47:52).

Popuni priključak dogodio se u 26. minuti za minus tri, Srđan Brocić je pogodio s linije bacanja, a nešto kasnije Alkar je u nekoliko navrata dolazio i do minus dva, a s tom razlikom ušlo se i u završnih deset minuta.

Dvije minute bile su potrebne Alkaru za potpuni preokret, Brocić je pogodio za 73:71 i izazvao erupciju oduševljenja na tribinama. Potom se raspištoljio Kučan, vezao šest koševa, Gabriel Marić je dodao jedan za sinjsku seriju od 12-0 i vodstvo 80:71 u 34. minuti.

Četiri minute prije kraja na krilima Kučana Alkar prednost diže na plus 12, međutim, nekoliko brzopletosti u napadu i minutu poslije i Sonik dolazi na minus pet. Neal tada pogađa u kontri, da bi se potom i Wembi raspištoljio za ipak nešto mirniju završnicu i konačnu pobjedu.


Neal je bio nezaustavljiv za obranu Zadrana, ubacio je 28 poena uz 7 asistencija, Kučan je ubacio 19 uz 9 skokova,  dok je Wembi upisaodouble-double s 18 poena, 12 skokova i 3 asistencije. Kod Sonik-Puntamike najbolji Jukić s 19 poena, 12 skokova i 3 asistencije, Juraj Segarić je zabio 18 uz 6 asistencija, a Petani 16 poena.  

- Nismo dobro ušli u susret, osjetila se nervoza jer nismo znali što možemo očekivati. Vjerovao sam da u drugom poluvremenu možemo podignuti nivo igre, to se i dogodilo i svaka čast mojim igračima na prikazanom i veliko hvala publici na bučnoj podršci. Ne volim nikoga posebno isticati, ali ovog puta ću spomenuti Dukića koji je do jučer igrao treću ligu, a sada je pokazao da se na njega može računati i u Prvoj ligi, kazao je trener Alkara Damir Milačić.