Hrvatska
Furnir Alkaru revanš sprema

Furnir Alkaru revanš sprema

Utakmicu najavljuju Vladimir Krstić i Fran Vujić.

Tri tjedna nakon posljednje utakmice i pobjede protiv Gorice košarkaši Furnira se HT Premijer ligi vraćaju u nedjelju (17.00h) kada će s odgodom od tjedan dana u Dubravi ugostiti Alkar iz Sinja u 12.kolu HT Premijer lige. 

Trener Vladimir Krstić u nastavku sezone neće moći računati na centra Danka Brankovića koji se kao posuđeni igrač vratio u Cibonu. Lavove je napustio i bek Luka Cvitanović koji će karijeru nastaviti u Hermes Analitici

”Nakon pauze zbog reprezentacije i korone nastavljamo prvenstvo. Nažalost ovaj period između susreta s Goricom i ovog s Alkarom nismo bili kompletni jer smo ostali bez Brankovića, a neki igrači su bili bolesni. Napustio nas je nažalost Branković, startni centar koji je imao 10 poena i 6 skokova po utakmici i njegovom odlaskom mi ćemo morati mjenjati koncept naše igre. U ovom vremenu nismo uspjeli dovesti adekvatnu zamjenu za njega i moramo se prepustiti improviziranju. Dosta nas je njegov odlazak poremetio” - kazao je Krstić koji i naglasio glavne karakteristike Sinjana koji su na startu sezone slavili pobjedu u Sinju u utakmici koju su kontrolirali gotovo do samog kraja, a Dubravaši odličnom završnicom imali i šut za prednost.

”Imaju tri pobjede kao i mi i ukoliko želimo razmišljati o pobjedi onda moramo igrati dobru obranu na mali broj poena. Moramo zatvoriti njihov napadački skok i lagane poene iz tranzicije. Velika opasnost prijeti od njihova dva Amerikanca, najboljeg šutera Kučana te od Hrvoja i Ivana Vučića koji su njihovi stožerni igrači. Na njih se moramo najviše fokusirati ukoliko želimo dobiti utakmicu”.

”Jedna nezgodna ekipa. Recept za pobjedu je zatvoriti njihov napadački skok što će biti puno teže odlaskom Brankovića, te limitirati njihovog organizatora igre Echolsa koji je kvalitetan igrač. Naravno da moramo igrati svoju igru i prenijeti ono što bude dogovor iz svlačionice. Alkaru neće biti lako na našem parketu, kao što nikome nije. Uz sve ove probleme mislim da smo se dobro pripremili i da idemo po novu domaću pobjedu” - naglasio je Fran Vujić koji je upravo u posljednjoj utakmici protiv Alkara u Dubravi bio ponajbolji pojedinac.

I ovaj susret kao i prethodni će se odigrati bez prisustva gledatelja, a može se pratiti putem HKS TV-a