Hrvatska
Furnir i Sonik odigrali za Vukovar, Dubravaši slavili u uzbudljivoj završnici

Furnir i Sonik odigrali za Vukovar, Dubravaši slavili u uzbudljivoj završnici

Autor: KK Furnir KK Sonik Puntamika Photo: Krešimir Galić

Igrači i vodstva klubova poklonili su se žrtvama Domovinskog rata.

Košarkaši Sonik Puntamike pružili su hrabar otpor igračima Jeronima Šarina u susretu desetog kola HT Premijer lige koji se u sjećanje na žrtvu Vukovara odigrao u Gradu heroju, no na koncu su u uzbudljivoj završnici poraženi rezultatom 69:65, čime su ostali bez treće uzastopne pobjede u hrvatskom prvenstvu. Puntamičani su nešto bolje otvorili susret i poveli 0:5, no nije trebalo dugo čekati da se Furnir vrati u igru i u potpunosti preokrene rezultat. Zagrepčani su se, sukladno najavama, oslanjali na kombinaciju guranja lopte u reket i zonske obrane, koja je stvarala velike probleme zadarskom sastavu, te su početkom druge dionice u nekoliko navrata odlazili i na dvoznamenkastu prednost. Ipak, buđenje Ivana Vučića poklopilo se s razdobljem povišene obrambene agresivnosti Sonika koji je do odlaska na veliki odmor uhvatio priključak i nagovijestio uzbudljiv nastavak dvoboja.

Otvaranje treće četvrtine nije donijelo veće promjene. Niti jedna momčad nije odstupala od svojih postulata pa se razlika većinu vremena kretala između jednog i tri posjeda prednosti za sastav iz Dubrave. „Soniksi“ su u nekoliko navrata ozbiljno puhali za vratom Šarinovim momcima i prijetili preokretom, no svaki puta bi ostali za dlaku prekratki. Semafor je sredinom posljednje dionice pokazivao 60:56 za Furnir kada je Lovro Mandalinić vezao pet poena i, činilo se, usmjerio vodu na mlin svoje momčadi. Ipak, dvije vezane trice Ivana Vučića i Petra Marića u samoj završnici dale su još jednu nadu Puntamičanima da mogu doći do potpunog preokreta i treće pobjede u nizu, no kada je nakon teškog polaganja Dina Palčića iskusni Petar Marić na drugoj strani parketa napravio nesportsku osobnu pogrešku na Mateu Vidoviću priči je bio kraj. Premda je mladi Dubrovčanin bio polovičan s linije slobodnih bacanja, a potom i olako izgubio loptu, do završetka utakmice nije ostalo dovoljno vremena za konačni lov zadarskog sastava koji se iz Grada heroja vraća s tek jednim bodom „u vreći“.

Najefikasniji u redovima pobjedničke momčadi bili su Filip Krajina i Lovro Mandalinić s 21, odnosno 14 poena, dok je Puntamičane ponovno predvodio Ivan Vučić s 22 koša i 11 uhvaćenih lopti.

”Vrlo teška utakmica za igrati, a možda čak i ružna iz koje smo izvukli maksimum u ovom trenutku kada imamo problema s bolestima i ozljedama. Najvažnije da smo pobjedili i velike čestitke mojim igračima s kojima ovu pobjedu poklanjamo gradu Vukovaru gdje smo ova dva dana proveli i prisjetili se najtežih trenutaka od prije tri desetljeća. Nemamo puno vremena za odmor jer nas već u srijedu očekuje gostovanje u Zaboku”..kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Nismo bili na našem standardnom energetskom nivou. Zbog problema s Covidom preskočili smo prošlu utakmicu i tu možemo tražiti razloge. Loše smo otvorili utakmicu i nakon te prve četvrtine smo se trideset minuta pokušali vraćati i nikako nas šut nije išao. Svaki puta kada bi se vratili oni bi pogodili šut i otišli na šest, sedam razlike koji su za nas očito bili nedostižni. Čestitam Furniru na pobjedi”..kazao je Stipe Kuliš, trener Sonika. 

Standings provided by SofaScore LiveScore