Hrvatska
Furnir i Sonik u Vukovaru, Gorica u Zadru

Furnir i Sonik u Vukovaru, Gorica u Zadru

Autor: Hrvatski košarkaški savez Photo: KK Gorica - Nenad Mudrinić

Jedna je utakmica odgođena.

Najava 10. kola HT Premijer lige

HT PREMIJER LIGA – NAJAVA 10. KOLA

Pred nama je 10. kolo HT Premijer lige koje nam donosi pet utakmica. Naime, zbog pozitivnih nalaza na Covid-19 u redovima Cedevite Junior odgođena je utakmica koju su igrači Damira Mulaomerovića trebali odigrati kao domaćini s ekipom Zaboka.

ŠIBENKA – ALKAR (SUBOTA 13.11.2021. – 17 SATI)

Prvi na parket, ujedno i jedni u subotu, izlaze igrači Šibenke i Alkara. Veliku pobjedu protiv Splita na Baldekinu Šibenčani moraju potvrditi u susretu sa Sinjanima koji se također pokrenuli i to uvjerljivom pobjedom protiv Vrijednosnica Osijek. Očekuje se borbena i neizvjesna utakmica u kojoj će se ‘bacati na glavu’ za svaku loptu, kao što su to Sinjani činili na gostovanju kod Zadra, a Šibenčani na svom parketu protiv favoriziranih Splićana. Šibenčani su na dvije, a Alkar na jednoj pobjedi pa ova utakmica objema momčadima može donijeti bijeg sa začelja i odlazak u mirnije vode.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK – CIBONA (NEDJELJA 14.11.2021. – 17 SATI)

Dolazak Cibone u Osijek poseban je motiv za igrače Osijeka. Mlada i poletna momčad Cibone igra ‘na refule’. Rekli bismo očekivano. Puni su energije i vrlo talentirani. Nedostaje im iskustva kojeg stječu iz utakmice u utakmicu. Rezultati se kreću od senzacionalnih pobjeda do neočekivanih poraza, ali generalno momčad dobro gura kroz sezonu. Osječani su, s druge strane, u posljednjem kolu poraženi u Sinju od Alkara koji je do tog trenutka bio bez pobjede. Iako Cibona nije ekipa na kojoj je realno očekivati iskupljene, svakako je susret s njom prilika da se iskupiti pokuša.

FURNIR – SONIK PUNTAMIKA (NEDJELJA 14.11.2021. – 17:30 SATI)

Furnir i Sonik Puntamika svoju će utakmicu odigrati u Vukovaru ne bi li se i na ovaj način očuvala uspomena na sve stradale u Domovinskom ratu te na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Podsjetimo, prošle sezone Šibenka je u Vukovaru bila domaćin Furniru, a sada se ova lijepa inicijativa nastavlja susretom Dubravaša i Zadrana. Susret je to dviju ekipa koje su spoj mladosti i iskustva i u kojoj izrazitog favorita nema. Neutralni teren utakmici daje posebnu notu jer obje momčadi stavlja u istu poziciju od samog starta. Sonik je na četiri pobjede iz svega tri domaća susreta i zna kako pobjeđivati izvan Jazina. Furnir je u dosadašnjih devet kola upisao dvije pobjede. Ovaj podatak ne znači ništa, možda tek u eventualnoj egal završnici Puntamičanima može donijeti više mirnoće. Nije zgorega spomenuti da se Zadrani nakon što im se zaraza koronavirusom uvukla u momčad polako kompletiraju što treneru Stipi Kuliš otvara prostor češće rotacije igrača.

SPLIT – ADRIA OIL ŠKRLJEVO (NEDJELJA 14.11.2021. – 18 SATI)

Nakon poraza od Šibenke na Baldekinu Srđan Subotić i Split imaju samo jedan cilj, a taj je čim prije se vratiti pobjedama. Protivnik je Škrljevo, momčad koja je odlično otvorila sezonu, slavila i protiv Zadra, ali i doživjela težak poraz u prošlom kolu od Zaboka. Danak je to umoru zbog igranja na dvije fronte koje donose malo više putovanja i utakmica nego ih je bilo u prethodnoj sezoni. Istovremeno nastupi u Alpe Adria kupu donose dragocjeno iskustvo koje Zeleni mogu kapitalizirati u bilo kojoj sljedećoj utakmici. Kvalitetu za gornji dom hrvatske košarke imaju, to je nedvojbeno.

ZADAR – GORICA (PONEDJELJAK 15.11.2021. – 18 SATI)

Velikom pobjedom protiv Cibone u Zagrebu Zadar je razveselio svoje navijače koji se nadaju da će se serija pozitivnih rezultata u HT Premijer ligi nastaviti i protiv Gorice. Gosti su ostali bez trenera Josipa Sesara koji je iz osobnih razloga napustio klub. U prvoj službenoj utakmici nakon ovog, pomalo neočekivanog i svakako neugodnog raspleta, igrači su pokazali zrelost te su upisali vrijednu pobjedu u Alpe Adria kupu protiv austrijskog Dukesa koja ih je dovela pred vrata četvrtfinala regionalnog natjecanja.

Standings provided by SofaScore LiveScore