Hrvatska
Furnir iznenadio Zadrane

Furnir iznenadio Zadrane

Autor: Sport 023

Puntamika dominirala, imala +14 i na kraju uvjerljivo poražena.

U 30. kolu HT Premijer lige košarkaši Sonik Puntamike poraženi su na gostovanju kod Furnira u Dubravi rezultatom 83:70. Bila je to jedna od lošijih predstava Puntamičana ove sezone, naročito u drugom poluvremenu, piše portal Sport 023. 

A to se ni izdaleka nije moglo naslutiti sredinom druge četvrtine, kada je momčad Hrvoja Vlašića imala najvećih 14 poena prednosti, 27:41. Sve je do tada funkcioniralo gotovo besprijekorno, a onda odjednom kao da je netko ugasio svjetlo.

U posljednjih pet minuta prvog poluvremena gosti više nisu postigli ni koša, a domaći su se serijom 13-0 vratili u egal, 40:41 na velikom odmoru. U nastavku je Furnir opet zaigrao bolje pa iako se Sonik držao na -2 (61:59) na kraju treće četvrtine, u posljednjoj dionici je potpuno potonuo. A Smolić, Tramaine, Pandurić i Majić odveli su svoje prema pobjedi.

Isabell Tramaine sa 17 i Luka Pandurić sa 16 poena bili su najefikasniji kod pobjednika, dok su kod poraženih isto toliko zabili Sandro Rašić i Tomislav Cvitković. Međutim, sastav iz Dubrave je danas imao više raspoloženih pojedinaca, među kojima i Sukošanca Antu Smolića (12 poena, 9 skokova), a dojam je da je i više želio pobjedu. KOMPLETNA STATISTIKA

Puntamičanima upozorenje da ovakvim predstavama ne bi u završnici iskliznuli sa pete pozicije koju drže većim dijelom sezone. A do kraja neće imati lak zadatak, jer ih očekuju tri gostovanja (Gorica, Split, Osijek) te domaći ogledi s Alkarom i Šibenkom.

Izjave:

Hrvoje Vlašić

Jeronimo Šarin


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore