Hrvatska
Furnir pobjedom nad Alkarom došao na korak od doigravanja, utakmica sa Šibenkom bit će kvalifikacijska

Furnir pobjedom nad Alkarom došao na korak od doigravanja, utakmica sa Šibenkom bit će kvalifikacijska

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital

Liga za ostanak

Alkar se nije uspio pobjedom oprostiti od domaćeg terena za ovu sezonu. Furnir je jednostavno bio bolji i na kraju zasluženo uzeo bodove. Zanimljivo, u sva četiri ogleda ove sezone pobjede su upisale gostujuće momčadi, piše Ferata.hr

Alkar – Furnir 72:79 (23:16, 9:22, 24:15, 16:26)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 200
Suci: Frane Mjeda, Dino Vukušić, Josip Modrić

Alkar: Louiserre (10), Mastelić (3), Gizdavčić, Putnik, Krstanović (2), Lukačić (6), Šarić (6), Tomašević (6), Vučić (20), McGlynn (11), Lisica (8).

Furnir: Prelec, Vidović (11), Krajina (14), Nazor, Samac (12), Kumanović, Collins (20), Mandalinić (7), Bjelanović (3), Rađa (2), Karahodžić (9), Kos (1).

Rana tricaška serija omogućila je Alkaru startnu prednost, što se proteglo i kroz cijeli prvi period kojeg je sinjska momčad zaključila u plusu od sedam koševa, iako je u nekoliko navrata ona iznosila i plus devet.

Spomenutih devet razlike s kraja prve četvrtine, gosti su nadoknadili i serijom od 14-0 u 14. minuti prednost preselili na svoju stranu. Tek poslije šest minuta posta Lukačić je pogodio za dva, ali napadačka “kalvarija” se nastavila sve do odlaska na odmor. Alkar je u drugih deset minuta zabio mizernih devet koševa, dok je Furnir pogodio 22 i na odmor odnio šest koševa viška (32:36).

Alkar je jednako loše odigrao i prvih pet minuta nastavka, zbog čega se suočio s minusom od čak 14 koševa u 24. minuti (34:48). No, tada su domaći na pogon kapetana Vučića počeli igrati. Prvo su serijom od 11-0 stigli na minus tri, da bi vrlo brzo uhvatili egal te potpuno okrenuli utakmicu na svoju stranu i treći period zaključili s tri koša prednosti (56:53).

Domaća momčad se mučila i početkom posljednjeg perioda, opet je stalo u napadu pa su gosti ponovno počeli odmicati, a tricom Samca iz 38. minute ubilježili su plus 11. Bio je to trenutak poslije kojeg više nije bilo povratka za Alkar, Furnir je rutinirano posao odradio do kraja i zasluženo slavio pobjedu.

Alkar još preostaje gostovanje kod Sonik Puntamike.

Furnir u zadnjem kolu dočekuje Šibenku u susretu koja će pobjedniku donijeti mjesto u doigravanju za naslov prvaka Hrvatske. 


Standings provided by SofaScore LiveScore